Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


“Kaktuss” – dzīvespriecīgs attiecību romāns

Redakcija
Redakcija

Britu rakstnieces Sāras Heivudas romāns “Kaktuss” ir brīnišķīgi uzmundrinoša lasāmviela. Tā stāsta par parastiem cilvēkiem ikdienišķās situācijās, un šis vēstījums ir sirsnīgs un patiesīgs.

Ar grāmatas galveno varoni Sūzanu Grīnu sastopamies brīdī, kad viņai liekas – dzīve pēkšņi sagādā pārlieku daudz pārsteigumu. Durstīga un vienpatīga kā kaktuss, Sūzana ir pieradusi, ka viss notiek pēc viņas prāta, jo viņa cenšas paredzēt ikvienu iespējamo nākotnes situāciju un izstrādā detalizētu iespējamo rīcības plānu. Sūzana uzticas vienīgi sev pašai, un ģimenē vienmēr bijusi stiprā, tā, uz kuru var paļauties. Viņai ir brālis Edvards, mammas mīlulītis, kurš bērnībā smagi slimojis, bet visu mūžu ir kaitinājis, radinieki, ar kuriem saista vien pienākums, darbs, kurš ir ērts un pierasts, tomēr neiedvesmo, labs sekss un tīkama saviesīgā dzīve… Sakārtota un mierīga rutīna. Kontrolējama un paredzama. Tieši tāda, kādu Sūzana vēlas.

Tad nomirst Sūzanas māte un atstāj negaidīti savādu testamentu. Sūzana ir gatava cīņai. Vēl jo vairāk tāpēc, ka savos četrdesmit piecos gados ir atklājusi, ka drīz pati kļūs par māti… Sūzana pati par sevi saka: “Es nestāvēšu mierīgi malā, ja kāds cilvēks izmantos citu cilvēku, un tieši tas pats attiecas uz situācijām, kad kāds cenšas izmantot mani. Es darīšu visu iespējamo, lai uzvarētu taisnība.” Šī attieksme mudina Sūzanu rūpīgi izpētīt visus apstākļus, kas saistīti ar mātes aiziešanu, un, to darīdama, viņa piedzīvo un uzzina daudz negaidīta. Atklāsmes atraisa un atbrīvo reiz tik sasaistīto Sūzanu un ieved viņu cilvēces vieglprātīgajā pusē, kur ļaušanās notikumiem ir gan riskanta, tomēr lielākoties patīkama nodarbe. Soli pa solim viņa notic brīvībai – un kopā ar Sūzanu arī lasītājs ļaujas šim līksmajam ikdienas piedzīvojumu garam.
“Jaunais iedvesmojošo un dzīvi apliecinošo grāmatu trends daiļliteratūrā turpina savu uzvaras ceļu ar tādiem darbiem kā Sāras Heivudas romāns “Kaktuss”. Veiksme un lasītāju mīlestība ir garantēta,” raksta “The Bookseller”.
Sāra Heivuda ir angļu rakstniece. Viņai patīk lasīt grāmatas, doties pārgājienā kalnos un risināt dažādus prāta mežģus. “Kaktuss” ir autores debijas romāns, tas ir tulkots 26 valodās un izdots 29 pasaules valstīs. Pēc romāna motīviem tiek uzņemta filma ar Rīzu Viterspūnu titullomā.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.