Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Frizūras 2013. Tendences un virzieni

Mūsdienu mode ir plaša un daudzšķautņaina kā apģērba, tā arī frizūru ziņā. Tāpēc viennozīmīgi atbildēt uz jautājumu-kasuz jūsu galvas 2013.gadā izskatīsies īpaši stilīgi- nemaz nav iespējams. Var vien iezīmēt pamata tendences un virzienus, pārējo lai paveic jūsu fantāzija, radošais potenciāls un labā gaume.

Friziermāksla mums pazīstama jau no tālas senatnes, visos laikos sievietes tiekušās izskatīties izsmalcināti un sievisķīgi, un tas ir dabīgi. Taču katrs gadsimts priekšplānā izvirzīja savus uzskatus par stilu un skaistumu, pamatojoties uz kuriem pamata modes tendences transformējās dotajā virzienā.

Frizūru modes- 2013 pamatā ir elegantas un izsmalcinātas sievietes tēls, kur uzsvars tiek likts uz labi koptiem un skaistiem matiem. Bet kas gan var būt izsmalcinātāks par gariem matiem, kas skaisti plīvo vējā. Tāpēc šogad īpaši stilīgas būs tieši šāda rakstura frizūras. Tāpat pienācīga uzmanība jāvelta pakāpjveida griezumiem, apjoma frizūrām, kaskādēm un citiem tamlīdzīgiem griezumiem, kas piešķir jūsu garajiem matiem apjomu. Šādas frizūras ir divtik aktuālas.

Par īstu šīs sezonas hītu kļuvis griezums, kurā dominē dažādu garumu šķipsnas. Šāds griezums ļauj vaļu vislpašākajam friziera vai stilista fantāzijas lidojumam, kā arī dod iespēju no dažādājām šķipsnām izveidot neticami daudz interesantu frizūru.

Jāpiezīmē arī, ka modē atgriežas "ponijs". Īpaši aktuāli ir izsmalcināti "poniji" ar līdzenām, stingrām griezuma līnijām, kaut arī tikko manāms nevērīgums jūsu matu sakārtojumā arī būs cieņā. Pie kam modē atgriežas arī frizūras ar matu "uzkasījumiem". Tomēr mūsdienu "uzkasījumam" nav nekā kopīga ar to "ligzdu" uz galvas, kas bija modē pagājušajā gadsimtā. Šajā sezonā "uzkasīšana" tiek izmantota tikai, lai piešķirtu matiem vajadzīgo apjomu vai radītu speciālu efektu neparastu dekora detaļu izskatā, kā, piemēram, ziedu vai tauriņu formām.

Ekskurss vēsturē neaprobežojas tikai ar matu "uzkasījumiem". Arī matu pīnes un klasiskais mezgls šogad atardīsies popularitātes virsotnē, bet zirgaste, neatkarīgi no tās atrašānās vietas (tieši galvas vidū vai zemāk), ir īsts 2013.gada frizūru modes favorīts.

Pieturoties pie visām augstāk minētajām tendencēm, jūs varat izveidot modernu frizūru pati ar savām rokām nebūt ne sliktāk, kā to izdarītu dārgā salonā. Galvenais atcerēties, ka šī gada mode ir tikpat pretrunīga, kā divi Zemeslodes poli,: no vienas puses tā ir eleganta un stingra, no otras- nevērīga un neapvaldīta. Tas nozīmē,- arī frizūrām pilnā mērā jāatbilst dotajiem principiem.