Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Pīrsings - izredzēto rotājums

Vārds «pīrsings» ir cēlies no angļu valodas vārda percen – izdurt. Profesionālā pīrsinga procedūra – ādas caurduršana kādā ķermeņa vai sejas daļā ar dažāda diametra speciālām adatām un dažādas formas medicīnisku klipšu ievadīšana dūruma vietā, ar pēc tā sekojošu speciālu pīrsinga rotājumu ielikšanu.

Pīrsinga vēsture sniedzas vairākus tūkstošus gadus atpakaļ. Jau kopš seniem laikiem cilvēks ir centies rotāt savu ķermeni ar caurdūrumiem, rotājumiem, auskariem. Tā Ēģiptē sievietes caurdūra nabas, bet nēsāt gredzenu šajā ķermeņa vietā tika atļauts tikai faraonam pietuvinātajiem un priesterienēm. Senajā Indijā skaistā dzimuma pārstāves nēsāja auskaru vienā no nāsīm. Bet Senās Romas kareivji deva priekšroku caurdurt krūtsgalus; tas nozīmēja, ka vīrietim ar pīrsingu krūtsgalā piemīt varena vīrišķība un drošsirdība. Mūsu laikos pīrsings ir kļuvis par dumpības simbolu un savā ziņā veids kā cīnīties ar stresu un pašizteikties.

Mūsdienās pīrsings kļuvis viens no ierastiem cilvēka ķermeņa rotāšanas paņēmieniem. Jaunatnei tas ir savdabīgs pašapliecināšanās veids.

Pīrsinga speciālisti atzīmē tendenci palielināties pīrsinga mīļotāju vecumam. Dažos pēdējos gados pie speciālistiem arvien biežāk vēršas cilvēki vecāki par 30 gadiem ar vēlmi izrotāt savu ķermeni un seju ar pīrsingu.

Nabas pīrsings ir viens no estētiskajiem un pievilcīgākajiem veidiem, tas ir īpaši populārs jaunu meiteņu vidū. Efektīvi un izteiksmīgi izskatās uzacu pīrsings, tas piestāv abu dzimumu pārstāvjiem, īpaša auskaru forma uzsver individualitāti.

Jauniešiem, kuri vēlas pīrsingu, bet vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, tā iegūšanai nepieciešama rakstiska vecāku atļauja vai klātbūtne.

Profesionāla pīrsinga process atšķiras no ierastās ausu ļipiņu caurduršanas. Tas līdzinās mazai operācijai, kuras laikā tiek izmantoti vienreizēji un sterili instrumenti un palīglīdzekļi.

Pīrsinga jeb punkta caurduršanas metode veselības uzlabošanai arī praktizēta kopš seniem laikiem. Ja precīzi noteikts attiecīgais punkts un izvēlēts atbilstošs metāls, ar pīrsinga palīdzību iespējams veikt ārstnieciskas manipulācijas. Iegūstot vēlamos veselības uzlabojumus, svešķermeņa nēsāšana būtu jāpārtrauc. Pirms pīrsinga ieteicama kvalificēta akupunktūrista konsultācija.

Kvalitatīvu pīrsingu varat veikt Skaistuma institūtā “Liorá”