Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā izvēlēties kažoku un noteikt tā kvalitāti

Esat nolēmusi, ka jūsu garderobē beidzot jāparādās kažokam? Taču neziniet, kas jāņem vērā šādu dārgu apģērbu izvēloties, lai tas būtu ne tikai skaists, bet arī kvalitatīvs? Tad šis raksts domāts jums!
Kažoks tik tiešām ir ļoti nopietns un dārgs pirkums, tas netiek pirkts vienai sezonai un tieši tāpēc ir vērts apsvērt un izanalizēt visus par un pret argumentus. Viens ir skaidrs- kažokam ir jākalpo ilgtermiņā, tam jābūt kvalitatīvam, siltam un, kas nav mazsvarīgi,- jums tajā jāizskatās satriecoši par prieku sev un citiem.
Kā tad pareizi izvēlēties kažoku un kam pievērst uzmanību, pērkot šo skaisto un dārgo apģērbu?

Ja vēlaties iegādāties kvalitatīvu kažoku ikdienas valkāšanai, nevis iziešanai sabiedrībā saviesīgos pasākumos, tad atcerieties, ka jūsu pirkumam pirmām kārtām jāpilda praktiska apģērba funkcijas. Tātad tam jābūt siltam, kā jau ziemas perioda apģērbam. Kažokādas, kas vislabāk uztur siltumu ir mutons, lapsa un sabuļāda. Otrajā vietā ierindojas nūtrija, ppolārlapsa, ūdele, bebrs un šinšila. Visvājāk silda murkšķis un sermulis,

Kāds kažoks ilgāk kalpo

Izturības ziņā visi rekordi pieder kažokam, kas šūts no ūdrādas. Ja jūsu garderobē nonāks šāds kažoks, tas jums nokalpos vairākus desmitus gadu, jeb, citiem vārdiem sakot, tik ilgi, kamēr vien pašai neapniks.
Ūdrādai izturības ziņā nedaudz piekāpjas bebra āda (pēc statistikas datiem spriežot, bebrādas kažoks jums kalpos vismaz divdesmitsezonas).
Savukārt, ūdeļādas kažoka mūžs ilgs apmēram desmit gadus. Nākamie aiz ūdeles izturības ziņā būs sabulis, lapsa, polārlapsa, mutons. Izstrādājumi no šīm kažokādām saglabās savu pirmatnējo izskatu vismaz astoņu gadu garumā. Kažoks no vāveres vai nūtrijas izturēs piecus gadus. Visīsākais mūžs ir kažokiem, kas šūti no truša vai šinšilas- to pietiks vien divām- trim sezonām.

Kažoki no krāsotas kažokādas

Nākamais, ar ko jātiek skaidrībā, izvēloties kažoku: vai ir vērts pirkt krāsotas kažokādas izstrādājumu? Uzreiz piezīmēšu, ka jebkāda kažokādas apstrāde ietekmē tās cenu. Krāsota kažokāda noteikti maksās vairāk nekā kažoks no tādas pašas kažokādas dabīgā krāsā. No otras puses, krāsota kažokāda izskatās efektīgāk. Taču konkrētā ķīmiskā apstrāde var ietekmēt kažokādas kvalitāti. Kažokāda krāsošanas procesā nezaudēs savas īpašības vien tad, ja izgatavotājfirma būs ievērojusi visus krāsošanas tehnoloģiskā procesa nosacījumus, tāpēc neliels risks, iegādājoties krāsotas kažokādas kažoku, tomēr pastāv. Tāpēc, ja jums iepaticies kažoks no krāsotas kažokādas, izvēlieties vismaz zināmu un pārbaudītu ražotāju ar labu reputāciju.

Kvalitatīva kažoka raksturojums

Ādām, no kurām uzšūts kažoks, ko var nodēvēt par kvalitatīvu, obligāti jābūt mīkstām. Savukārt, spalvai jābūt gludai un spīdīgai, tā nedrīkst lūzt vai krist laukā no izstrādājuma.

Kvalitatīvs kažoks nedrīkst būt pārāk smags, citādi jūs ātri nogursiet to valkājot. Taču, ja kažoks ir pārāk viegls, tas arī nav labi. Tādā gadījumā iespējams, ka ādiņas ir pārāk izstieptas, un kā sekas tam- kažoks slikti saglabās siltumu.

Pievērsiet uzmanību tam, cik kavlitatīvi savā starpā ir savienotas (sašūtas) ādiņas. Starp citu, jo mazāk ādiņu izgatavotājs izmantojis, jo dārgāk maksās kažoks.

Pievērsiet arī uzmanību tam, vai kažokādai ir bieza pavilna un vietām neveidojas tā saucamie "plikumi".

Un vēl- labi izstrādātu kažokādu nedrīkstētu viegli caurdurt ar adatas aci.

Kažoka fasons

Es jums ieteiktu nepirkt ultramodernu modeļu kažokus. Modei pastāvīgi izskriet pakaļ nav iespējams. Labāk izvēlēties klasiskus modeļus, kas modē ir vienmēr un lieliski der pie visiem apģērbu stiliem. Atcerieties, ka pirmām kārtām, kažokam jāpiestāv jums, nevis jāatbilst moderniem trendiem.

Uzdodot sev jautājumu, kādam jābūt kvalitatīvam kažokam, nedzenieties pēc aizdomīgi zemām cenām. Kvalitatīvi izstrādājumi nemaksā lēti. Bezmaksas siers atrodams vien peļu slazdā.

Lai jums veiiksmīgi pirkumi!