Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā noteikt zeķubikšu kvalitāti

Zeķubikses ir viens no būtiskākajiem aksesuāriem katras sievietes garderobē. Pie kam tās ir arī viens no problemātiskākajiem aksesuāriem- bieži vien gadās, ka tikko tās nopirktas un pirmo reizi kājās uzvilktas, kā tajā pat dienā jau saplīsušas. Vienas vienīgas galvas sāpes un nebeidzami naudas tēriņi.... Ko darīt, lai tā nenotiktu? Kādus kritērijus ņemt vērā un kā saprast vai zeķubikses ir kvalitatīvas, lasiet šajā rakstā.

Vispirms jāsaprot, ka katram gada laikam piemērotas atšķirīga biezuma zeķubikses.
Zeķubikšu biezums tiek mērīts speciāli šim nolūkam noteiktās vienībās, kas tiek apzīmētas ar den. Šeit jāpiebilst, ka zeķubikšu caurspīdīgums nav atkarīgs no to biezuma, bet gan no sastāva.Jo siltāks gadalaiks, jo plānākas zeķubikses būs nepieciešamas.

Tātad optimālais zeķubikšu biezums siltajos gada mēnešos būs 10-15 den. Savukārt, vēsajā gadalaikā labāk izvēlēties modeļus no biezāka auduma.
Pavasarim un rudenim būs piemērotas zeķubikses ar 20-30 den, bet ziemai- 40-60 den. Ļoti aukstās ziemas dienās, kad termometrs nokrīt zem -20 grādiem, būtu vēlamas vēl biezakas zeķubikses: 120-180 den.
Šāda biezuma zeķubikses visbiežāk gan atrodamas interneta veikalos, jo mums tik pierastie apģērbu veikali un lielveikali parasti izvēlas tirgot tikai ejošos modeļus, kuru biezums ir no 10- 60 den.

Pievērsiet uzmanību arī sintētisko šķiedru sastāvam izstrādājumos. To optimālajam daudzumam jābūt 10-15%.

Modeļi ar zemāku mākslīgo šķiedru saturu izstrādājumu sastāvā ļoti ātri zaudē savu labo izskatu. Tajā pat laikā izstrādājumi ar augstu (no 30% un vairāk) sintētikas sastāvu drīzāk attiecināmi medicīniskajiem izstrādājumiem un nav ieteicami regulārai valkāšanai bez ārsta konsultācijas.

Pie pieļaujamajiem sintētiskajiem audumiem tiek pieskaitīti: likra, spandekss, poliamīds un poliesteris. Zeķubikses, kurām pievienots akrils, pirkt nav ieteicams- tās lieliski silda aukstajā laikā, taču to kalpošanas laiks ir ļoti īss.

Jāpevērš uzmanība arī zeķubikšu pirkstgalu šuvumam. Tam noteikti jābūt biezākam nekā pats izstrādājums, pretējā gadījumā zeķubikses ātri saplīsīs. Tas pats attiecināms uz rombveida ķīli, kas kas savieno abas zeķubikšu staras.

Zeķubikšu vīļu kvalitāte ir vēl viens kritērijs, pēc kura izvērtēšanas izvēlēties to vai citu modeli. Kvalitatīviem izstrādājumiem ir plakana, gandrīz nemanāma vīle. Zeķubikses ar apaļām vīlēm ir krietni lētākas, taču arī valkātājas izskats, sevišķi, ja esat iecienījusi pieguļoša piegriezuma tērpu modeļus, var tikt krietni pabojāts.

Visbeidzot pats svarīgākais: iegādājieties tikai jums atbilstoša izmēra zeķubikses. Ja konkrētais modelis jums būs par mazu, tas, pirmkārt, traucēs normālai asinsritei kājās, kā arī ātri saplīsīs. Savukārt, ja zeķubikses būs par lielu un veido ieloces- cietīs viss jūsu koptēls: jūs vienkārši izskatīsieties nesakopta.
Zeķubikšu izmēri visbiežāk tiek apzīmēti ar skaitļiem no 1 līdz 6, da;zreiz arī ar latīņu burtiem S, M, L, XL, XXL.
Lai pareizi noteiktu vajadzīgo zeķubikšu izmēru, jums jāzina savs auguma garums un svars. Uz iepakojuma obligāti jābūt tabulai, kurā atbilstoši auguma parametriem, norādīts atbilstošais zeķubikšu izmērs.

Ņemiet vērā, ka viena ražotāja izmērs var neatbilst cita ražotāja attiecīgajam izmēra apzīmējumam. Tāpēc pērkot pirmo reizi kādu modeli, pārliecinieties par tā atbilstību jūms nepieciešamajam izmēram.