Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Izvēlies rotas, kas piestāv tavai sejas formai

Vai esi kādreiz aizdomājusies, kāpēc ir rotas, kas tev lieliski piestāv, kamēr citas, pat tās, kas tev tik ļoti patīk, nepavisam nepiestāv tavai sejai? Izvēloties apģērbu mēs ņemam vērā ķermeņa formu, tāpāt, izvēloties rotas, jāņem vērā sejas forma.

Vispirms, tev jānosaka, kura no sejas formām ir tava.

Kā noskaidrot, kāda ir tava sejas forma:

1. Savāc matus tā, lai tie būtu nost no sejas.

2. Nostājies spoguļa priekšā (taču ne pārāk tuvu) un skaties taisni uz savu atspulgu.

3. Pielīmē pie spoguļa pauspapīra loksni un tajā apvelc savas sejas siluetu.

4. Salīdzini šo siluetu ar katru attēlu no raksta, līdzi iegūsti piemērotāko. Meklē formu, kas šķiet vistuvākā, jo parasti neizdodas atrast perfektu saderību.

Formas ir: taisnstūra, ovāla, apaļa, kvadrātveida, sirds, trijstūra un dimanta.

TAVAI SEJAI IR OVĀLA FORMA



Ovālai sejai ir maigas līnijas un attālums no matu līnijas līdz uzacīm, kā arī no uzacīm līdz zodam ir līdzīgs. Šāda seja ir drīzāk garena, nevis plata.

Tev piestāv gandrīz jebkādas rotas. Izvēloties kaklarotas, meklē tādas, kas piemērotas tavai vispārējai ķermeņa uzbūvei. Ja esi korpulenta, vari izvēlēties smagnējākas rotas, turpretim dāmas ar smalkāku uzbūvi labāk izskatīsies, ja valkās neuzkrītošākas kaklarotas.

Izvairies no pārāk gariem auskariem, jo tie padarīs tavu seju vizuāli garāku. Vari izvēlēties auskarus, kas ir platas formas. Ovālai sejai piemērotas ir matu stīpas. Ovālai sejai var piemist gan maigi, gan stūraināki vaibsti.

TAVAI SEJAI IR TAISNSTŪRVEIDA VAI GARENA FORMA



Taisnstūrveida seja ir vairāk gara kā plata. Piere, vaigu kauli un zods ir gandrīz vienāda platuma. Šādai sejai var piemist gan stūrainas, gan maigas līnijas, bet sejas pamatforma ir gara.

Taisnstūrveida seja izskatās vislabāk, valkājot kaklarotas, kas ir drīzāk platas, nevis garas. Īsas kaklarotas palīdzēs seju vizuāli saīsināt, laužot vertikālo līniju, kas veido sejas gareno formu. Lielas īsas krelles seju vizuāli saīsinās.

Kaklarotas ar smagnējām un drosmīgām detaļām ir laba izvēle, ja tava seja ir gara vai taisnstūrveida. Arī auskarus izvēlies lielus un drosmīgus. Dramatiski auskari, kas šūpojas līdzi tavām kustībām būs tieši laikā.

Pretpoli pievelkas, tādēļ apaļu, plašu formu auskari ar lieliem rakstiem izskatīsies labi un papildinās šo sejas formu.

TAVAI SEJAI IR APAĻA FORMA



Apaļa seja ir maiga, tai piemīt liektas formas, attālumi šādai sejas formai ir vienādi. Centrālais punkts šādai sejai ir deguns, seja ir tikpat gara, cik tā ir plata. Šādas sejas panti var būt liekti vai stūraini, bet sejas forma pamatā ir apaļa.

Šai sejas formai glaimojoša būs gara kaklarota, kas seju padarīs vizuāli garāku. Lielas detaļas un “V” formas rotas pievērsīs apkārtējo uzmanību tavam zodam un kaklam, liekot tavai sejai izskatīties garākai. Apaļai sejai ir piemēroti gari, nokareni auskari ar stūrainām formām. Šīs formas liks sejai izskatīties garākai un lieliski tai piestāvēs.

Izvairies no īsām rotām, kas valkājamas tuvu kaklam. Īsas kaklarotas, kā arī augstās apkaklītes seju vizuāli saīsina un liek kaklam izskatīties īsākam, nekā tas ir patiesībā.

TAVAI SEJAI IR KVADRĀTVEIDA FORMA



Kvadrātveida sejai ir izteikta žokļa līnija un attālums no pieres līdz zodam sakrīt ar sejas platumu. Pieres, vaigu kaulu un zoda platums ir gandrīz vienāds.

Kvadrātveida seja vislabāk izskatās, ja valkā rotas ar liektām, vertikālām līnijām – tas padara sejas ovālu maigāku. Garas rotas ir laba izvēle, jo tās rada iedomātu vertikālu līniju, kas seju vizuāli pagarina. Izvēlies kaklarotas ar kulonu vai detaļām, kam ir liektas līnijas vai virpuļveida forma. Tas palīdzēs vizuāli mazināt stūraino zoda formu. Kvadrātveida sejai piemēroti lieli, apaļi auskari, kā arī gari, nokareni auskari.

Izvairies no kvadrātveida apkaklītēm, kā arī cieši pie kakla pieguļošām kaklarotām, jo tās vizuāli paplašina un saīsina kaklu. Labāk nevalklāt arī auskarus, kam ir plata, horizontāla forma un mazos kniežu tipa auskarus.

TAVAI SEJAI IR TRIJSTŪRVEIDA FORMA



Trijstūrveida sejai ir šaura uzacu, bet plata žokļa līnija. Šī forma ir pretēja sirdsveida formai. Sejas platums zoda un vaigu kaulu rajonā ir lielāks kā pieres daļā.

Trijstūrveida sejai piemērotas ir īsas kaklarotas ar maigiem izliekumiem, lai izteikto zoda līniju vizuāli padarītu maigāku. Izvēlies rotas ar maigu izliekumu tieši zem zoda līnijas, jo tas vizuāli pagarinās seju. Kuloni vai rotas ar virpuļveida elementiem novērsīs uzmanību no zoda stūrainās formas, liekot sejai izskatīties maigākai. Šai sejai piestāv auskari, kuru šaurākā daļa atrodas blakus zoda līnijai.

Izvairies no apģērbiem ar v-veida kakla izgriezumu vai kvadrātveida apkaklītēm. Lielas, izteiksmīgas “V”formas kaklarotas detaļas pievērsīs uzmanību kaklam un padarīs seju vizuāli garāku.

TAVAI SEJAI IR DIMANTA FORMA



Dimanta formas seja ir vienādi plata pieres un žokļa daļā. Šādas formas seja ir diezgan stūraina un visplatākā tā ir vaigu kaulu daļā. Dimanta forma ir visretākā sejas forma.

Šai sejas formai piestāv gandrīz jebkāda veida rotas. Gudra izvēle būs rotas, kas izceļ brīnišķīgos vaigu kaulus. Dimanta sejas formas īpašnieces var valkāt gandrīz jebkāda stila kaklarotas un auskarus, vienīgi jāpatur prātā individuālās ķermeņa proporcijas. Izteikti stūraino zoda līniju var vizuāli paplašināt, nēsājot lielus, nokarenus auskarus bumbieru, lāses vai trijstūra formā. Vari izvēlēties izcelt dimanta formu, valkājot stūrainas formas rotas. Stīpas padarīs sejas pantus vizuāli maigākus.

Izvairies no pārāk garām rotām, jo tās tavu seju vizuāli pagarinās vēl vairāk.

TAVAI SEJAI IR SIRDSVEIDA FORMA



Sirdsveida sejai ir plata uzacu līnija un šaura zoda līnija. Seja ir platāka pieres un vaigu kaulu rajonā, bet zods ir šaurāks. Sejas panti var būt stūraini vai maigi, taču kopumā sejas forma atgādina sirdi vai apgrieztu trijstūri.

Šādai sejas formai piestāv īsas kaklarotas ar izliekumiem, kas vizuāli saīsina zodu. Sirdsveida sejas īpašniecei laba izvēle būs kaklarota vairākās kārtās. Izmēģini lielu kuilonu, kas iekārts īsā ķēdītē. Izvēloties auskarus, ņem vērā, ka auskara platākajai daļai jāatrodas tuvu zoda līnijai.

Šai sejas formai piestāv auskari, kas vizuāli padara platāku zoda līniju, tāpēc izmēģini lāses formas auskarus, liektas līnijas, trijstūrus un citas formas, kas “aizpilda” un vizuāli paplašina šauro zoda līniju. Izvairies no”V” formas kakla izgriezumiem apģērbos. Izvēlies auskarus, kas nav pārāk mazi, pogu formas vai gari un šauri.

Ieskaties: modernas rotas no AVON