Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Modernas brilles. Kā izvēlēties?

Modernas brilles. Kā izvēlēties?
Modes Briļļu festivāls 16. un 17. septembrī

Šodien brillēm ir ne tikai jākoriģē redze, bet vienlaicīgi jākalpo par stilīgu modes aksesuāru. Pēc brillēm mūs vērtē, jo cilvēka seja ir pirmais, kam tiek pievērsta uzmanība. Brilles, līdzīgi kā rokas pulkstenis, raksturo cilvēku, viņa sociālo stāvokli un gaumes izjūtu. Tagad kā nekad iepriekš brilles arvien vairāk kļūst par sejas rotu. Kā jau ar rotām, dažiem patīk uzkrītošas, kliedzošas, bet citiem izsmalcinātas. Tas atkarīgs no cilvēka temperamenta.
Kā izvēlēties modernas brilles, jautājām "EKSPERTS OPTIKA" optometristei-konsultantei Tatjanai Koļesņikovai.

"Brilles var ietekmēt cilvēka pašvērtējumu. Līdz ar to briļļu valkātājs jutīsies drošāk un pārliecinātāk, ja nēsās brilles, kuras viņam patīk un perfekti der. Tad arī apkārtējie uztvers cilvēku ar brillēm kā ļoti stilīgu personu ar labu gaumi".

Modes briļļu festivāls

Ferre neacina mūs būt savaldīgiem, bet propogandē greznību un eleganci. Tieši tāpēc viņa stils vienmēr izceļas uz citu dizaineru fona. Ferre mode nav tikai vienas sezonas vai gadu desmita parādība. Viņa stils ir kļuvis par greznības un elegances klasiku un ir nenoliedzams pierādījums tam, ka īsts talants var radīt, atsaucoties uz savu modes izjūtu, ko nosaka māksla caur dzīves pieredzes prizmu.

Missoni brilles atšķiras ar klasisko itāļu eleganci, tās ir ekstravagantas un oriģinālas. Kādu dienu, novērtējot šo zīmolu, jūs ļaujaties pastiprinātai uzmanībai un apbrīnas pilniem skatieniem.

Moschino brilles ir veidotas cilvēkiem, kam patīk formu un krāsu kombinācijas, kas ir radītas, lai pārsteigtu un valdzinātu. Tās domātas tiem, kuri negrib atteikties no augstās kvalitātes standartiem.

John Richmond mākslas darbu cienītāji ir tādi paši aizliegumu un noteikumu pārkāpēji kā Madonna, Miks Džegers un Annija Lennoksa.

Extè ir stāsts par kaislību, enerģiju, kustību un vitalitāti. Extè radīts jauniem, spilgtiem, dzirkstošiem un jautriem cilvēkiem, kuri nav vienaldzīgi pret modi, stilīgām lietām un jautriem tusiņiem. Tie paši rada tendences, nevis tikai tās ievēro. Extè atbilst visām modernas lielpilsētas iedzīvotāju prasībām. Uzņēmīgu un enerģisku, pašpārliecinātu, spēcīgu, juteklisku un seksīgu, entuziasma pilnu un kaislīgu, neatkarīgu un savu vērtību zinošu, kuri mīl sportu un aktīvu dzīvesveidu.

BYBLOS – dzīves mīlētāju brilles, gados un domās jauniem cilvēkiem, kas mīl jaunās modes vēsmas. Kolekcijas tēlā pārsvarā ir mainīgie motīvi ar nemainīgu detaļu kopumu. Kolekcija delikāti uzsver ikdienas greznību. Rezultātā ir forma ar saturu, kas veido ļoti personīgu itāļu stila sajūtu.

Benetton ietvaru krāsu palete ir dzīvespriecīga un spilgta. To krāsas atgādina jūsu mīļākos bērnības simbolus – saldumus, saldējumu un karameli. Ja jums patīk spilgtu krāsu un bagātīgu toņu enerģija, šie rāmji ir domāti tieši jums.

Apmeklējiet Modes Briļļu festivālu un atrodiet īsto stilu arī sev!
2011. gada 16. un 17. septembrī optikas salonā “EKSPERTS optika” ir pasaules vadošo modes namu kolekciju briļļu ietvaru dienas. Modes briļļu festivāla laikā salonā EKSPERTS optika, Rīgā A.Kalniņa ielā 4, no pulksten 12:00 līdz 19:00 var apskatīties pasaules vadošo modes namu briļļu ietvaru kolekcijas un iegādāties sev stilīgas brilles ar atlaidēm. Tā ir arī lieliska dāvana jums dārgiem cilvēkiem.

Formas un krāsas izvēle

Izvēloties brilles, nevajadzētu koncentrēties tikai uz modes tendencēm, bet jāpievērš uzmanība arī sejas formai un īpatnībām. Briļļu mode šodien nav uzbāzīga, tā delikāti piedāvā izvēles variantus, kas var uzsvērt katra briļļu valkātāja individualitāti.
Kas attiecas uz formām, krāsām un izmēriem, briļļu mode ir kļuvusi ļoti demokrātiska. Noapaļotas formas pārsvarā ir aktuālas. Šāda forma visvairāk piestāv cilvēkiem ar izstiepto seju un kantainām sejas līnijām, padarot seju maigāku. Brillēm ir svarīga loma stila veidošanā, tās ir spējīgas harmonizēt sejas līnijas.

Aktuālas ir arī taisnstūrveida, tauriņveida un kaķa acs formas brilles. Dominē klasiska krāsu palete: melna, brūna, raga un bruņurupuča nokrāsas imitācija. Visticamāk tas ir saistīts ar retro modes uzplaukumu. Kopumā modē ir briļļu ietvari no metāla un plastikas ļoti plašā krāsu gammā, ieskaitot pasteļtoņus un sulīgas, intensīvas krāsas, kā arī dažādu krāsu kombinācijas.

Dažu profesionālas darbības veidu ietvaros pastāv zināmi ierobežojumi, tā saucamais Dress kods, kas attiecas arī uz briļļu izvēli. Tāpēc klasiskas formas un krāsas parādās daudzās briļļu kolekcijās un ir vērstas uz to, lai uzsvērtu statusu vai nopietnību.

Briļļu lēcu izvēle ir ne mazāk svarīga kā briļļu ietvara piemeklēšana. Neprofesionālas izvēles gadījumā tas var izmainīt gatavo briļļu izskatu līdz nepazīšanai. Tieši tāpēc optikas speciālisti rekomendē izvēlēties briļļu ietvaru, zinot savas briļļu receptes parametrus.

Dažas vispārējās rekomendācijas:

1. Izvēlieties briļļu lēcas ar dzidrinājumu, kas ne tikai uzlabo acu izskatu brillēs, bet arī palielina redzes kontrastu.

2. Lielāku stiprumu gadījumā izvēlieties plāninātas briļļu lēcas. Jo lielāks ir lēcu stiprums, jo augstākam vajadzētu būt plāninājuma indeksam, lai brilles izskatītos estētiskāk un vieglāk.

3. Asfēriskās briļļu lēcas likvidē objektu kropļojumus.

4. Pie pastāvīgas briļļu nēsāšanas ļoti ērtas ir fotohromās briļļu lēcas, kas nodrošina redzes komfortu un drošību, adaptējot savu aptumšojuma pakāpi ultravioletā starojuma intensitātei.

Modes brilles ir ārkārtīgi funkcionāla lieta, ar ko var lepoties un kas veicina dzīves kvalitātes līmeņa paaugstināšanos, uzlabojot redzi un aizsargājot acis no kaitīgas ultravioletā starojuma iedarbības.

EKSPERTS optika
Alfrēda Kalniņa iela, 4
tālr. 67282779
e-pasts: ekspertsoptika@inbox.lv
optometristroom | Education and information...
darba laiki: darba dienās: 10-19
sestdienās 10-17
svētdienās BRĪVS