Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


9 padomi kā akcentēt un padarīt pievilcīgāku savu seju

Dažādām sejas formām izmantojam dažādus matu sakārtojumus un dažādus kakla izgriezumus apģērbos.

1. Iegarena taisnstūrveida sejas forma.
Padoms: Matu sakārtojumam vajadzētu likt horizontālu uzsvaru, īsi augšpusē un kuplāki sānos. Kakla izgriezumam apģērbā arīdzan jābūt horizontālam.

2. Ovāla sejas forma.
Padoms: Matu sakārtojumam jāatkārto un jāpieguļ sejas formai. Arī kakla izgriezumiem jābūt analogiem sejas formai.

3. Apaļa sejas forma.
Padoms: Izmanto matu sakārtojumu, lai vizuāli pagarinātu sejas formu, tam jābūt tuvu sejai uz abiem sāniem. Kakla izgriezumiem noteikti jābūt ar vertikālu uzsvaru.

4. Taisnstūrveida sejas forma.
Padoms: Matu sakārtojumam vizuāli jāpaplatina seja- galvas augšpusē matiem jābūt pieguļošiem. Kakla izgriezumi- horizontāli.

5. Kvadrātveida sejas forma.

Padoms: Galvas augšpusē jāpiedod apjoms ar matu sakārtojumu. Šai sejas formai piestāv īsi matu griezumi vai stils, kurš pieguļ tuvu sejai un piešķir vertikālu, taisnu līniju. Kakla izgriezumi- gareni un V-veida.

6. A- trīsstūrveida sejas forma.
Padoms: Matu sakārtojumam jāpaplatina pieres zona, bet sānos jābūt taisniem un pieguļošiem. Piestāv arī īsi matu griezumi, kuri beidzas žokļa apvidū. Kakla izgriezumi- vertikāli.

7. Rombveida jeb dimanta sejas forma:
Padoms: Matu sakārtojumam jāpaplatina piere, jāsašaurina sejas sānu daļas un jāpaplatina zoda līnija. Kakla izgriezumos jāizvēlās vertikāli piegriezumi, savukārt jāizvairās no smailiem piegriezumiem.

8. V- trīstūrveida sejas forma.
Padoms: Ar matu sakārtojuma palīdzību, sašaurini pieres zonu, un paplatini zoda līniju. kakla izgriezumi- horizontāli, kā arī der izvairīties no smailiem izgriezumiem ar asu stūri.

9. Sirdsveida sejas forma.
Padoms: Matu sakārtojumam jābūt tuvu sejai vai pāri pierei, lai sašaurinātu sejas augšdaļu. Matu kuplumam jābūt žokļa apvidū vai zemāk par to. Kakla izgriezumos jādod priekšroka horizontalēm.