Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Pareiza zābaku izvēle vizuālai kāju slaidināšanai

Gandrīz katra sieviete vēlas labi izskatīties arī aukstajā gada laikā. Viena no veiksmes atslēgām šajā ziņā ir māka pareizi izvēlēties zābakus. Pareizi izvēlēti apavi ne tikai sniedz komforta sajūtu, bet arī vizuāli slaidina un pagarina kājas.

Papēža augstums un platums

Pirmais un visvienkāršākais nosacījums, ja vēlaties izdarīt pareizo zābaku izvēli, ir augsts papēdis, kas padarīs slaidāku jebkuru kāju īpašnieci. Tomēr, bez prasmes staigāt uz augstiem papēžiem, šādi apavi ne tikai sagādās neērtības un komisku gaitu to valkātājai, bet arī sāpes kājās un muguras daļā. Pie kam pārāk spici augsti papēži ziemas periodā var kļūt par nopietnu traumu un kritienu cēloni. Tāpēc, izvēloties apavus aukstajam laikam, vēlams tomēr izvēlēties zābakus ar vidēja augstuma un resnuma papēdi.

Purngals

Ja kājas apaļīgas (īpaši lejasdaļā), nav vēlams valkāt zābakus ar smalkiem papēžiem un spicu purngalu. Šādi apavi vēl vairāk pasvītros visus jūsu kāju trūkumus. Toties ir vērts pievērst uzmanību zābakiem ar noapaļotiem purngaliem, resnāku papēdi vai platformu. Šādi apavi ir universāli- tos var vilkt gan pie svārkiem, gan biksēm. Kaut gan arī šajā gadījumā dāmām ar lieko svaru nav vērts pārspīlēt ar pārāk masīviem un platiem papēžiem. Ideāls būs klasiski veidots zābaku modelis ar vidēja platuma un augstuma papēdi.

Rotājumi un ielaidumi

Dažādi dekoratīvi ielaidumi, klipši un tamlīdzīgi rotājumi, ar kuriem bieži vien ražotāji izdaiļo zābakus, var vizuāli kājas padarīt resnākas.

Zābaka stulms

Arī zābaka stulma augstums spēlē svarīgu lomu. Jebkurām kājām piestāvēs vienkrāsaini zābaki ar stulmu augstumu līdz celim. Garāki stulmi (virs ceļa) vizuāli saīsina kājas, tāpēc zābakus ar šāda garuma stulmiem var atļauties ne kura katra sieviete.

Puszābaki

Tieši tikpat uzmanīgām sievietēm jābūt ar puszābaciņiem. Ja tos neveiksmīgi saskaņo ar kontrastējošas krāsas zeķubiksēm, var iegūt nepatīkamu, slaidināšanai pretēju, efektu- kājas nosacīti izskatīsies sadalītas divās daļās un resnākas.
Tāpēc, lai zābaki ar stulmu garumu līdz puslielam neatņemtu kājām garumu, tos vēlams valkāt ar tādas pašas krāsas zeķubiksēm.