Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi valkājami legingi

Legingi- apģērbs, kas īpašu popularitāti iemantoja astoņdesmitajos gados un kurš mūsdienās atgriezies veikalu plauktos, lai to ērtumu apjaustu un iemīlētu arvien vairāk sieviešu. Bikses, kas atgādina biezas zeķubikses ar nogrieztu pēdu daļu un sastopamas dažādos garumos un krāsās, paver plašas iespējas to valkātājas fantāzijai, pieskaņojot tās gan pie svārkeim, jakām, tunikām, kleitām, gan arī pie citiem apģērba gabaliem un aksesuāriem. Taču, lai valkājot legingus nekristu kaunā, jāzina dažus ierobežojumus, kas uz tiem attiecas.

Neskatoties uz ērtumu un plašajām pielietojuma iespējām, legingi tomēr ir samērā "bīstams" apģērbs, tā kā maksimaāli pieguļ figūrai, parādot apkārtējo acīm visas auguma nepilnības. Tāpēc salikumā ar citiem apģērbiem ir svarīgi piemeklēt pareizās formas un krāsas akcentus, kas palīdz novērst uzmanību no ne pārāk pievilcīgām jūsu auguma vietām, sabalansēt proporcijas un pasvītrot to, kas jūsu augumā daiļš.

Pirmais un vienīgais kategoriskais noteikums pareizai legingu valkāšanai skan sekojoši: kulturālas sievietes neizmanto legingus garo bikšu vietā. Viņas noteikti virs legingiem uzvelk svārkus, garu blūzi, tuniku, kleitu vai jaku. Valkāt legingus kopā ar īsām blūzēm, krekliņiem vai džemperīšiem ir rupjākā kļūda. Tas pieļaujams stikai pusaudzēm, kaut gan arī viņām der uzmanīties no šāda legingu valkāšanas veida.

Vairāk neviena tik kategoriska noteikuma nav. Viss pārējais, kas attiecas uz legingu valkāšanu, drīzāk traktējams kā ieteikumi. Viens no būtiskiem ieteikumiem- rūpīgi jāizvēlas apavi, tā kā daudzi no tiem salikumā ar legingiem veido muļķīgu koptēlu, īpaši tas attiecināms uz iešļūcnēm. Labākais variants būs izvēlaties kurpes uz papēža, sevišķi ja esat maza auguma sieviete, jo legingiem piemīt īpašība vizuāli "nozagt" dažus centimetrus no auguma garuma.
Ja esat gara auguma, ļoti labi kopā ar legingiem izskatīsies laiviņkurpes bez papēža, kas joprojām negrasās iziet no modes.

Kas attiecas uz krāsām, tad ļoti pateicīgi ir melnas krāsas legingi, kas ļauj eksperimentēt ar toņiem ķermeņa augšdaļā, taču pārdošanā arvien biežāk var redzēt visneiedomājamāko un pat dīvaināko krāsu un rakstu legingus. Tas ir strīdīgs jautājums, cik pievilcīga šķiet, piemēram, sieviete leoparda printa legingos- zināms taču, ka strīdi par gaumi ir bezjēdzīgi. Tomēr, ja atļaujaties drosmīgus eksperimentus šajā jomā, parūpējieties par to, lai pārējais jūsu apģērbs būtu mierīgs un, vēlams, vienā tonī. Izņēmumus var atļauties tikai tās dāmas, kam ir nevainojama stila izjūta. Tādām sievietēm nav nepieciešami padomi; viņas pašas ir spējīgas piemeklēt ideālu tērpu, savienojot dažādus rakstus, līnijas, krāsas un audumus.

Izvēloties tērpa augšdaļu, ņemiet vērā legingu biezumu. Viegla auduma legingi labi izskatīsies kopā ar gariem T-krekliem, krītoša auduma tunikām ar vai bez jostas, vasarīgām mini kleitiņām un garām plāna auduma blūzēm. Savukārt, legingus no bieza auduma (adītus) vēlams papildināt ar garu adītu svīteri vai adītu kleitu garumā virs ceļiem.

Šobrīd eksistē milzum liels skaits dažādu legingu modeļu, kas atšķiras cits no cita ne tikai ar krāsu un materiālu, bet arī garumu. Blakus standarta garumam līdz potītei, ir arī garums līdz puslielam un pat tāds, kas nosedz pēdu. Pēdējais gan vairāk spēlē funkcionālu lomu, sniedzot siltumu aukstajā gada laikā. Šie legingi paredzēti valkāšanai zābakos vai citos slēgtos apavos un tiek šūti tikai no bieziem un siltiem audumiem.

Kas attiecas uz legingiem, kuru garums ir līdz puslielam, tad jāatzīmē, ka tas ir samērā bīstams garums. Šādus legingus var atļauties valkāt tikai gara un proporcionāli veidota auguma sievietes, kaut gan vinām jāizvairās no pārāk garām tunikām un džemperiem. Labākais variants šādus legingus vilkt kopā ar mini svārkeim vai šortiem, kā arī īsām kleitiņām.