Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Brondi mati. Kas ir matu brondēšana?

Pēdējā laikā daudzas sievietes sākušas interesēties par tā saucamo matu brondēšanu. Kas slēpjas zem šī vārda un kāda ir pati procedūra?

Vārds "brondēšaba" radies no angļu vārdu "brown" (brūns) un "blond" (gaišs, blonds) salikuma: brown + blond = BROND.

Brondēšana ir matu krāsošana vairākās krāsās pēc noteiktas tehnoloģijas, ar kuras palīdzību tiek panākts maigs krāsu pārejas efekts. Turklāt šādi nokrāsoti mati izskatās maksimāli dabīgi.

Brondēšanas rezultātā mati sanāk vai nu tumši rūsganīgi blondi vai dabīgi šateni. Pie kam matu cirtas izskatās tā, it kā tās būtu izbalojušas saulē un ieguvušas medus, kviešu vai dzintara nokrāsas. Pārejas starp šiem toņiem ir plūstošas, praktiski nemanāmas no matu galiņiem līdz saknēm.

Ļoti stilīgi un skaisti izskatās vara- kastaņu, dabīgi rūsganos, šokolādes brūnos un kafijas gammas toņos brondēti mati ar viegliem tikko manāmu medus un riekstu blondiu nokrāsu.

Krāsu spēle matos ir tik apburoša, ka no tiem grūti novērst skatienu.

Visvieglāk brondēšanu veikt klasiski vidēji šateniem un tumši blondiem matiem. To dabiskā iek izmantota kā brondēšanas pamattonis.

Brunetēm un tumši šatenu matu īpašniecēm vispirms mati jānokrāso gaiši vai vidēji šatenā tonī un tikai pēc tam var sākt brondēt matus.

Gaišus, blondus matus padara tumšākus par vairākiem toņiem, pēc tam izlīdzina to nokrāsu. Tādā veidā sagatavoti mati ir piemēroti tālākai brondēšanai.

Viens no pēdējā laika modernākajiem matu krāsošanas variantiem ir brondēšana ar Ombre Hair efektu- ar plūstošu krāsu pāreju matu garumā dabīgi tumšā krāsā ietonētu piesakņu zonu..

Šajā gadījumā plūstošā krāsu pāreja: no tumšāka, dziļa toņa pie matu saknēm mainās uz daudz gaišāku matu galos. Rezultātā tiek panākts šobrīd ļoti moderns it kā ataugušu matu efekts, taču ar dabīgām toņu pārejām un skaistu pāreju visā matu garumā.

Brondēšanas pluss: brondēt matus var praktiski jebjuras krāsas matiem, ko pēdējā laikā ļoti izmanto aizrobežu filmu un TV zvaigznes, kā piemēram, Dženifera Anistone, Kamerona Diaza, Dženifera Lopesa un citas.

Kādas ir šī modernā matu krāsojuma priekšrocības?

- brondēšana padarīs jūs vizuāli jaunāku,
- sejas āda izskatīsies manāmi svaigāka,
- sirmie mati tiks pilnībā aizkrāsoti,
- retāk būs jāpiekrāso ataugušās saknes,
- mati izskatīsies biezāki pateicoties rūpīgi piemeklētam krāsu salikumam un toņu pārejai.

Brondējot matus jāatceras, ka krāsu spēle iespējama tikai veselos matos, kuri nav sabojāti iepriekšējās krāsošsnas reizēs un kuriem nešķeļas matu gali.

Brondēšana tiek veikta frizētavās, salonos, tā nav piemērota krāsošanai mājas apstākļos. Kaut gan arī ne visi frizieri ir apguvuši brondēšanas tehniku.

Pati brondēšanas procedūra ir ļoti rūpīgs un smalks darbs. Matu krāsas tiek piemeklētas atkarībā no tā, kāda ir jūsu ādas un acu krāsa un, protams, dabīgā matu krāsa. Lai iegūtu īsti brondus matus, krāsas izvēlas tuvākas dabīgajam matu tonim.

Jāpiebilst, ka brondēšanas procedūra nav lēta, tā kā tās veikšanai tiek izmantotas vairākas matu krāsas, kā arī sarežģīta daudzpakāpju tehnoloģija, kas pras pieredzi, zināšanas un attiecīgu kvalifikāciju.

Brondēšanai kā nobeiguma štrihu var ieteikt biolaminēšanu. Šajā gadījumā jūsu mati iegūst papildus aizsardzību, bet galvenais- matu brīnišķīgais tonis saglabāsies daudz ilgāk.