Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Sieviešu figūras tipi un tipoloģijas pamati

FIGŪRA! Padomājiet par šī vārda nozīmi!
Figūra tieši tāpēc arī ir figūra, ka tā nav plakans dēlis.
Un, starp citu, figūra- tas ir pirmais, kas mūsu ārieni atšķir no vīrieša.
Par mūsu figūru mums jāpateicas evolūcijai. Kamēr senās sievietes sēdēja alās, gaidot senos vīriešus no mamutu medībām, zem viņu ādas uzkrājās tikai neliela tauku kārtiņa. Mūsdienu sievietēm šī zemādas tauku kārtiņa bioloģiski ir biezāka un tieši tā mūsu ādu padara daudz gludāku un figūru daudz kārdinošāku.

Mūsu ķermeņa apveidi atkarīgi no skeleta uzbūves un ģenētiskās tieksmes uz tuklumu.
Tas nozīmē, ka izmainīt to nav iespējams ne ar kādu diētu, ne vingrojumu palīdzību; ja nu vienīgi ar ķirurģiskas operācijas palīdzību .

Lai saprastu, vai jums ir tieksme uz apaļumu, franču imidža konsultanti Sandra un Franks Herreni piedāvā vienkāršu testu: izmēriet plaukstas pamatnes apkārtmēru centimetros.

- Ja tas nepārsniedz 14 cm, jūs esat kalsna.

- Ja plaukstas pamatnes apkārtmērs ir no 14 līdz 16 cm, jums ir vidējas konstitūcijas ķermeņa uzbūve.

- Ja apkārtmērs pārsniedz 16 cm, jums ir spēcīga miesasbūve un tieksme uz apaļumu.

Ir vēl viens vienkāršāks tests: paskatieties uz saviem vecāka gadagājuma radiniekiem un, pirmām kārtām, uz mammu un vecmāmiņu.

Ja jums ir tieksme uz apaļumu, būtiska ir tauku lokalizācija jūsu ķermenī: dažām sievietēm tauki uzkrājas ķermeņa augšdaļā, citām- vidējā daļā, un vēl citām- ķermeņa apakšējā daļā.

Tieši šī "problemātiskā" ķermeņa daļa arī šķirsies no liekajiem taukiem pēdējā, pat, ja ilgstoši mocīsiet sevi ar dažādām neciešamām diētām.

Tāpēc stilisti un imidža dizaineri izgudrojuši mums citu, daudz patīkamāku veidu, kā atbrīvoties no ķermeņa "problemātiskajām" vietām- ar veiksmīgi un pareizi izvēlēta apģērba palīdzību.
Interesanti, ka pareizi piemeklēts apģērbs ļauj ne tikai noslēpt mūsu ķermeņa nepilnības, bet arī izcelt tā priekšrocības. Un priekšrocības, starp citu, ir katrai sievietei.

Lai veiksmīgi piemeklētu apģērbu, sākumā stilisti izdomāja figūras tipus. Te gan jāpiebilst- cik autoru, tik tipoloģiju: sākot no tādām, kas sastāv tikai no 3 figūras tipiem līdz pat tādām, kurās varam sakaitīt vairākus desmitus figūras tipu.
Lai nejauktu galvu ne sev, ne arī jums, esmu ņēmusi kaut ko vidēju- Veronikas Hendersones un Petas Henšovas figūru tipoloģiju, kas aprakstīta grāmatā "Colur ne confident". Šīs autores sieviešu figūras iedala septiņos tipos: slaids smilšu pulkstenis, pilnīgs jeb apaļīgs smilšu pulkstenis, aplis, trijstūris, apgriezts trijstūris, slaida kolonna un taisnstūris.

Tagad nedaudz par skumjo- ideālais figūras tips tomēr eksistē un tas ir- slaidā smilšu pulksteņa figūras tips.
Speciālistu, kuri izdomājuši sieviešu figūru tipus un zinātniskā novirziena ar anglisko nosaukumu reluking, uzdevums ir vizuāli pietuvināt visas pārējās ķermeņa formas tieši šai- ideālajai.

Atgādinu, ka tas nenotiek ar diētu, bet gan ar apģērba un aksesuāru palīdzību. Jā, jā, tikai apģērbs un aksesuāri spēj radīt slaida smilšu pulksteņa formas optisko ilūziju.

Tas arī viss par tipoloģijas pamatiem. Atliek vien vēlreiz atgādināt, ka figūras tipu nav iespējams izmainīt; tas ir jāpieņem tāds, kāds ir un jāiemācās izmantot.

Taču sākotnēji, protams, tas ir jānosaka.

Kā noteikt savu figūras tipu un kā tam piemeklēt pareizu apģērbu, es noteikti patāstīšu turpmākajos rakstos.

Nepalaidiet tos garām!