Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kā ģērbties lietainā laikā un kā izvēlēties kvalitatīvu lietussargu

Lielākajai daļai cilvēku parasti ir divi varianti, kā ģērbties lietus laikā. Pirmais- apģērbties kā parasti un paņemt lietussargu, otrais- kā parasti, aizmirst lietussargu. Vienvārdsakot, lietus laika mode mums aprobežojas ar lietussarga paņemšanu līdz vai aizmiršanu mājās. Tāpēc arī lietus mums ne sevišķi patīk, kaut arī reizēm sevi mēdzam mierināt ar domu, ka katram gadalaikam savs skaistums.
Modes dizaineriem pret lietainu laiku ir pilnīgi cita attieksme. Un, droši vien, tā ir pareizāka.

Viņiem lietus ir izaicinājums un vēl viens pašrealizācijas veids.
Arī dizaineru klientus lietus nebaida, viņi pat gaida lietu, lai, ietērpušies krāsainos modernos zābaciņos un stilīgos lietusmēteļos, droši staigātu pa peļķēm.

Piemēram, lietus galvaspilsētā Londonā aktuālākais apģērbs ir trencis jeb trenčkots (tulkojumā- tranšeju mētelis), lietus mēteļa modelis ar obligātām šim apģērba gabalam piederošām detaļām: divrindu pogām, uzplečiem, atlokāmu apkakli, manžetēm, jostu un šķēlumu aizmugurē.

Parasti trencis tiek šūts no ūdensnecaurlaidīga materiāla. Tas var būt vienā tonī (klasiskais variants) vai arī tikko pamanāmā angļu stila rūtojumā.



Burberry bodītēs (starp citu, tieši Thomas Burberry izlaida pirmo trenčkota modeli britu armijas karavīriem) var atrast pat ažūra trenčus baltā krāsā.

Ja runājam par lietus laika apaviem, tad šobrīd dizaineri piedāvā neskaitāmus gumijas zābaciņu modernus risinājumus, kuros kājas vienmēr būs patīkami sausas.

Taču galvenais lietus laika aksesuārs, protams, ir lietussargs. Tas tikai tā šķiet, ka lietussargus ražo vienīgi ķīnieši; patiesībā Eiropas modes nami lietussargu dizainam velta lielu uzmanību. Katrs dizaineris, protams, piedāvā savu risinājumu un krāsas (un šobrīd tās ir tik daudzveidīgas, ka apmierina katru gaumi), mums atliek vien izvēlēties.

Taču pirmais, kam jāpievērš uzmanība, pērkot lietussargu, ir tā kvalitāte. Sevišķi, ja nepērkat dizaineru lietussargu. Pirmkārt, pievērsiet uzmanību spieķiem- tiem jābūt no tērauda vai ar titāna pārklājumu. Nākamais- saskaitiet lietussarga spieķīšus. Labam lietussargam nedrīkst to būt mazāk par desmit. Savukārt, rokturim jābūt samērā masīvam un smagam, bet lietussarga audumam- no poliestera ar kokvilnas piemaisījumu. Visizturīgākais ir lietussargs, kas ražots no eponža auduma, tā kā šim audumam piemīt lieliskas ūdensnecaurlaidības īpašības.

Ja izvēlaties automātiski atveramu lietussargu, ņemiet vērā, ka tie mēdz bojāties un iziet no ierindas samērā ātri.

Ja jums piedāvā iegādāties "firmas" lietussargu, taču jūs neesat pārliecināti par tā izcelsmi, pievērsiet uzmanību tam, kur izvietotas firmas zīmes. Oriģinālajiem lietussargiem tās parasti atrodas trīs- četrās vietās: pie lietussarga kupola, uz roktura, uz spiedpogas (var arī nebūt), uz jostiņas. Bez tam pie lietussarga jābūt piestiprinātai etiķetei ar informāciju par tā kopšanu.

Ja būsim pienācīgi sagatavojušies lietainajam laikam, tad lietus piles, kas kritīs uz mūsu lietussarga, šķitīs kā mūzika, ko spēlē pavasaris!

     [+] [-]

, 2012-04-10 16:26, pirms 12 gadiem
Kads gudrinieks teicis:"Nav slikts laiks, ir slikts apgerbs!"
Lietussargam izmest lielu naudu nebutu pratigi, jo tie parasti zuud, tiek aizmirsti transportaa, kafeinicaa utt.

     [+] [-]

, 2012-04-10 18:22, pirms 12 gadiem
Es arī kādreiz regulāri zaudēju lietussargus, bet kopš nopirku dārgu, vienmēr piedomāju un nezūd.

     [+] [-]

, 2012-04-11 11:32, pirms 12 gadiem
labi lietusargi,diemžēl, sākas no 10 latiem,pārbaudīts.

     [+] [-]

, 2012-05-10 21:13, pirms 12 gadiem
Ja godīgī, tad mīlu lietu, un ja uz sejas nav nekāds īpašais mekaps vai skaisti mati, tad labprāt izvēlos staigāt BEZ lietussarga, jo man patīk lietus<3