Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Ērts un stilīgs apģērbs auto vadītājai

Ērts un stilīgs apģērbs auto vadītājai
Ērts un drošs vai moderns un efektīgs apģērbs - tas allaž ir tavā ziņā

Kad grasījos mācīties braukt ar auto, lielākā daļa paziņu un draugu apgalvoja, ka visērtākais apģērbs šim pasākumam ir sporta apģērbs un apavi. Bet tas lika man aizdomāties vai tiešām, lai brauktu ar auto man jāatsakās no savām sievišķīgajām drēbēm un apaviem?
Kādu apģērbu izvēlēties sievietes autobraucējas garderobē, lai tas ir ne tikai ērts auto vadīšanai, bet arī stilīgs un sievišķīgs.

Piedāvāju skatījumu uz lietām, ko iekļauju savā autovadītājas garderobē un lietām, kas pēc manām domām var traucēt drošai auto vadīšanai.

Novelc augstpapēžu kurpes, kad sēdies pie stūres! – parasti burkšķ vīrieši uz sievietēm. Bet tā nemaz nav taisnība. Iešļūcenes, sandales un citas kurpes var būt bez augsta papēža, bet vadīšanai neparocīgas. Kurpes vai zābaki ar 3-4cm papēdi jeb platformu var izrādīties auto vadīšanai pat ērtāki.

Cita lieta ir kurpes ar ļoti augstu papēdi, taču, ja būsim godīgas, tad ne jau pret pedāļiem ķeras papēži, bet gan pret auto paklājiņu. Kaut gan arī pārspīlēta apavu platforma var traucēt izjust auto pedāli. Lai auto vadīšana būtu droša, patīkama un nesagādātu nejaukus pārsteigumus, labāk vajadzētu izvēlēties ērtus apavus, kas minimāli ļauj pēdai kustēties uz priekšu un sāniem, bet zolei ir vidējs reljefs, tā ir lokana un neslīd. Svarīgi, lai apavi nebūtu par šauru, jo tas traucē asinsritei, kas var mazināt pēdu jutīgumu un pat izraisīt krampjus kājās.

Iegādājoties apavus, jāpievērš uzmanība, lai pie potītes kurpes un zābaki būtu ērti. Noteikti pievērsiet uzmanību, ka vieni un tie paši apavi var likties ērti vai nē, atkarībā no tā, ja tie tiek valkāti ar vai bez biezākām vai plānākām zeķēm. Ja nu tomēr ir vēlēšanās iziet ar augstpapēžu kurpēm, neviens neliedz tās paņemt līdzi.

Šobrīd modē ir platas bikses un maksi garuma svārki ar volāniem. Šiem apģērba gabaliem ir iespēja sapīties pedāļos, tādēļ pirms sēšanās pie stūres svārkus vajag pacelt uz augšu un bikses sakārtot, lai netraucē un nepinās pa kājām.

Ja sieviete steidzas, tad bieži, iekārtojoties pie stūres un aizcērtot durvis, garo svārku mala, putekļu mēteļa neaizsietās jostas gals vai pat pusgarā mēteļa mala, iecērtas durvīs. Tas gan auto vadīšanu īpaši netraucē, bet apģērba gabals tiek sasmērēts vai ilgākā ceļa posmā pat sabojāts. Tādēļ neaizmirstiet par apģērba sakārtošanu pirms brauciena.

Arī ļoti šauras bikses un svārki var traucēt kāju kustības vadot auto. Velkot ļoti īsus mini svārkus, jārēķinās, ka blakus sēdošais redzēs atkailinātas kājas līdz pat apakšveļai. Protams, izņemot gadījumus, kad tas tā arī ir domāts, un blakussēdētājam patīk.

Platas, garas piedurknes izskatās stilīgi un skaisti, taču tās bieži aizklāj sievietes skatam automašīnas paneli. Ja piedurknes ir iespīlētas, šauras, no blīva materiāla, tas atkal var traucēt brīvi kustēties un vadīt auto. Daudzām žaketēm un mēteļiem ir tādas piedurknes un tādēļ var palielināties reakcijas laiks, vai ātra stūres pagriešana kļūst pat neiespējama. Tāpat kustībām un skatam traucē ļoti kupla apkakle. Labāk izvēlēties zelta vidusceļu.

Ja runājam par dziļu dekoltē, tad tas sievietēm- autovadītājām vasaras periodā var palīdzēt tikt pie saaukstēšanās, ja braucat pie atvērta loga vai ar ieslēgtu kondicionieri. Tāpat arī drošības josta var sākt berzt un dziļais dekoltē tikai traucēs. Arī no noberztas ādas liela prieka un skaistuma nebūs. Tādēļ vasarā dekoltē vismaz automašīnā labāk aizklāt ar koķetu lakatiņu vai vieglu šallīti. Taču atkal- ar ļoti garu šo aksesuāru arī nav vērts aizrauties, jo tas var traucēt un novērst uzmanību.

Jāpadomā arī cepuru īpašniecēm, jo, lai ar cik mazu malu būtu cepure, tā tomēr samazina redzes lauku. Labāk saulainā vasaras vai ziemas dienā izvēlēties saules brilles. Un, ja esi auto vadītāja, tad jāpievērš uzmanība ne tikai stikla kvalitātei, bet arī lēcu krāsai. Vislabāk ja briļļu lēcas ir ar hameleona efektu, kas kļūst tumšākas atkarībā no gaismas intensitātes. Lēcu krāsu ieteicams izvēlēties zaļu vai brūnu, bet ne pārlieku tumšas krāsas vai melnu. Nav ieteicamas arī spilgti rozā briļļu lēcas.

Pie apģērba izvēlamies attiecīgu bižutēriju. Svarīgi, lai rokassprādzes nebūtu par ciešu, jo tā var ātri tirpt rokas, kas nav pieļaujams, sēžot pie stūres. Arī kaklarotas un ķēdītes nedrīkst ķerties apģērbā un novērst jūs no auto vadīšanas.

Lai kā auto tiktu tīrīts un kopts, auto īpašniecei ir jārēķinās arī ar putekļiem un netīrumiem, kas sakrājas uz auto attiecīgās sezonās, tādēļ gaiša apģērba cienītājai ķīmiskās tīrītavas pakalpojumi būs jāizmanto bieži.

Autovadītājai noderēs dažādi trikotāžas izstrādājumi- topiņi, blūzītes, jaciņas. Braukšanai netraucē arī klasiskas bikses, džinsi, šaurie džinsi ar elastānu, šorti un pusgarās bikses.

Nerada problēmas braukšanai svārki, kuru garums svārstās no sprīža virs ceļa līdz kāju ikra pusei. Taisni svārki no blīva auduma būs ērti braukšanai, ja tiem būs neliels šķēlums vai iešuves. Ērti ir arī balonveida svārki.

Man pašai vislabāk patīk sarafāni. No blīva auduma, silti, bet ar elastānu rudenim un ziemai, un vieglāka auduma – vasarai. Tāpat labi izskatās trikotāžas vai adīti sarafāni un kleitas. Izskatās sievišķīgi, ir ērti braukšanai un nav jāuztraucas vai blūze nav uzrāvusies uz augšu, bet jostas vieta pie jebkurām kustībām ir apsegta.

Visērtākās ir trīs ceturtdaļu garuma un īsākas piedurknes ar brīvu, ērtu plecu daļu. Ja patīk, tas var būt arī kimono tipa griezums.
Ja mašīnā negribas vilkt nost virsdrēbes, tad labāk iegādāties vidēja garuma trenci, mēteli. Tā var būt arī ērta džinsa, adīta, ādas jaka līdz gurniem. Aukstam laikam derēs arī silta vējjaka vai pusgarais kažoks.

Ārkārtas situācijām nepieciešams, lai auto mašīnā būtu spilgta atstarojoša veste. Nav par skādi, ja līdzi vadā arī drēbes, kuras nav bail sasmērēt un cimdus, jo nevar zināt vai negadīsies uz kāda vientuļa lauku ceļa sadurto riepu mainīt pašai.

Un atceries, ka izvēle par labu stilam un modei vai drošībai vadot auto, vienmēr ir mūsu pašu ziņā.