Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:365, Did:0, useCase: 3


Pasniegs mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā

Redakcija
Redakcija

27. septembrī plkst. 13:45 Latvijas Mākslas akadēmijas Jaunās piebūves 2. stāvā tiks pasniegtas „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā”. Stipendijas pasniegs LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs, mecenāte Ināra Tetereva un LMA pasniedzēji.Ielūdzam Jūs uz mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā pasniegšanu

“Mecenātes Ināras Teterevas stipendija mākslā” ir viens no gaidītākajiem konkursiem studentu vidē, tādēļ potenciālajiem laureātiem jāiztur liela konkurence. Šī stipendija ir unikāla iespēja atbalstīt talantīgus, daudzpusīgus un jaudīgus studentus, tiem sniedzot atbalsta punktu viņu nākotnes radošajām iecerēm. Pateicos Inārai Teterevai par vērtīgo projektu un ilggadējo veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju,” stipendijas nozīmi un sasniegumus komentē LMA rektors A. Naumovs

“Šogad aprit pieci gadi kopš mūsu labdarības fonds sadarbojas ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Ikdienā redzu, kā attīstās stipendiātu personības un radošais rokraksts. No sirds priecājos par viņu panākumiem un aizvien spilgtāku ienākšanu Latvijas mākslas apritē. Un ticu, ka šo talantīgo jauniešu māksla reiz papildinās arī topošā laikmetīgās mākslas muzeja kolekciju,” saka mecenāte Ināra Tetereva.

Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus Latvijas Mākslas akadēmijas pilna laika studentus, piešķirot viņiem stipendijas. Katrā studiju gadā tiks piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena stipendija maģistra programmas studentam. Katru stipendiju veido naudas piešķīrums līdz atbilstošās studiju programmas sekmīgai pabeigšanai, bet ne ilgāk kā trīs studiju gadus, studiju braucienu finansēšana stipendijas saņemšanas periodā un grants studenta darbu izstādei un publikācijai, pabeidzot studijas LMA. „Mecenātes Ināras Teterevas stipendija mākslā” tika nodibināta 2012.gadā. Līdz šim mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā ieguvuši 17 LMA studenti, ar fonda atbalstu īstenoti 23 LMA pasniedzēju radošie braucieni un 72 dažādu apakšnozaru studentiem bijusi iespēja doties studiju vizītēs Eiropā.

2010. gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Fonds sniedz atbalstu arī izglītības jomai. Borisa un Ināras Teterevu fonds 2012. gada 4. aprīlī parakstīja nodomu protokolu ar Latvijas Mākslas akadēmiju par sadarbību turpmākajos piecos gados izglītības izcilības stiprināšanai. Šīs sadarbības ietvaros ir izstrādāts stratēģiskās rīcības plāns, kā arī nodibinātas “Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā”.

Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbība ar LMA sākusies 2011. gadā, kad tika pasniegta LMA Gada balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes jomā, veicinot mākslas procesu attīstību, kā arī jaunu ideju un projektu īstenošanu.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010. gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām. 2010. gadā Inārai Teterevai pasniegta Lietišķo sieviešu apvienības gada balva nominācijā “Dāsnākā mecenāte”, bet 2011. gadā mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis. 2012.gadā Borisam un Inārai Tetereviem piešķirts „Gada rīdzinieku 2012” tituls.