Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rīgas Porcelāna muzejs septembrī aicina uz darbnīcu “Glazūru pārvērtības”

Redakcija
Redakcija

Visu septembri līdzās radošo darbnīcu pamata piedāvājumam Rīgas Porcelāna muzejā norisināsies īpaša tematiskā darbnīca “Glazūru pārvērtības”.

Vai jūs zināt, kas ir biskvītporcelāns? Kāpēc pieejama biskvitēta sīkplastika, tomēr servīzes tiek ražotas ar glazūru? Kā un ar ko tiek glazēts porcelāns?

Uz šiem un citiem jautājumiem varēs rast atbildes Rīgas Porcelāna muzeja septembra darbnīcā “Glazūru pārvērtības”, kurā varēs iegūt unikālu pieredzi realizējot savas idejas uz biskvitēta jeb neglazēta porcelāna trauciņa un izbaudīt neparedzamas glazūru pārvērtības, ļaujot krāsnij un pigmentiem veidot unikālus rakstus un sakausējumus. Pēc apdedzināšanas krāsnī bālie, gaišie glazūras klājumi pārtop par gludu, košu un mirdzošu pialas virsmu, kā arī iegūst papildus īpašības atkarībā no izvēlētās glazūras – piemēram, veidojas kraklē raksts vai parādās metālisks spīdums. Pasniedzēja vadībā ikviens var realizēt savas mākslinieciskās idejas, izstrādājot sava suvenīra ieceri un realizējot to.

Piedāvājumā ir divas porcelāna pialas (diametrs 7-12 cm), kuras var noglazēt ar savu izvēlēto glazūru krāsu salikumu. Gatavos trauciņus var izmantot ikdienā. Šī ir lieliska ideja praktiskai dāvanai sev, draugiem vai mājdzīvniekiem. Gatavos darbus var saņemt pēc dažām nedēļām Rīgas Porcelāna muzejā. Darbnīca pieejama cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Nodarbības vada muzejpedagoģes Astra Kaprāne un Vita Lukstiņa.
Dalības maksa darbnīcā EUR 8.00 (katram dalībniekam).
Nodarbības notiek no otrdienas līdz sestdienai plkst. 11.00-18.00.
Dalībai darbnīcā nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu rpmdarbnica@riga.lv.