Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Veidošanas darbnīca Rīgas Porcelāna muzejā februārī

Redakcija
Redakcija

Rīgas Porcelāna muzejā februārī, no otrdienas līdz sestdienai norisināsies veidošanas darbnīca. Rīgas Porcelāna muzejs piedāvā radošo porcelāna darbnīcu, lai iepazītu aizraujošo porcelāna izstrādājumu tapšanas procesu ar krāsainu veidojamo masu. Darbnīcā varēs apgūt gan porcelāna veidošanas, gan dažādas dekorēšanas tehnikas.

Visu februāri Rīgas Porcelāna muzeja darbnīcā muzeja pedagogu pavadībā apmeklētājiem tiks dota iespēja no tonētām porcelāna masām izgatavot porcelāna pialu (Austrumu tematikā bļodiņu).

Tradicionāli porcelāns asociējas ar balto krāsu, bet iejaucot metālu oksīdus, var iegūt dažādu toņu porcelāna masas. Būs pieejama zila, sarkana, zaļa un balta lejamā porcelāna masa. Porcelāna masas var savā starpā jaukt un radīt krāšņus un unikālus priekšmetus. Pēc darbnīcas dalībnieku pieprasījuma darbus varēs noglazēt, bet jau gatavus darbus varēs saņemt pēc dažām nedēļām. Radošā darbnīca ir unikāla iespēja izgatavot neatkārtojamu dāvanu sev vai iepriecināt savus draugus un radus.

Ikviens darbnīcas dalībnieks aicināts radīt ikdienā lietojamu, košu un kvalitatīvu porcelāna izstrādājumu.

Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Vita Lukstiņa un Astra Kaprāne.
Darbnīcā ir aicināti piedalīties apmeklētāji sākot no 6 gadu vecuma, individuāli vai grupās, specifiskas priekšzināšanas nav nepieciešamas. Pasākums pieejams cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Darbnīca februārī pieejama no otrdienas līdz sestdienai. Dalības maksa darbnīcā 9,00 EUR.
Obligāta iepriekšējā pieteikšanās pa tālruni +371 26406354 vai e-pastu rpmdarbnica@riga.lv katru dienu no plkst. 11.30 līdz 17.30, izņemot pirmdienas un svētdienas.