Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Kā Akmentiņš Ezeriņā ieskatījās

Redakcija
Redakcija

23.maijā plkst.10.00 rakstnieka Herberta Dorbes muzejā projekta “Muzejā viesi” ietvaros notiks tikšanās ar dzejnieku un rakstnieku Andri Akmentiņu. Šajā tikšanās reizē saruna būs par romānu “Meklējot Ezeriņu”, kas tapis romānu un monogrāfiju sērijā “Es esmu…” Romānu sērija (izdevējs Dienas Grāmata, VKKF atbalsts) ir latviešu mūsdienu prozas un literatūrzinātnes paralēļu un pārmiju projektu, atklājot kultūru, vēsturi un personības.

Andris Akmentiņš: “Meklējot Ezeriņu, esmu centies iecelt autoru mūsdienu situācijā un rakstīt Ezeriņa stila noveles par mūsdienām. Romāna gaitā arī īstais Ezeriņš, izcils latviešu novelists un Doriana Greja ģīmetnes tulkotājs, izmisīgi meklē sevi, pamazām zaudējot iespējas ietekmēt savu portretu. Ezeriņa portrets jau sen pieder mums visiem, tomēr joprojām ir kustībā.”

Dzejnieks un rakstnieks Andris Akmentiņš (1969) publicējas kopš 1988. gada. Izdoti četri dzejoļu krājumi, stāstu krājums, kā arī divi romāni. Par dzejas publikācijām saņēmis Klāva Elsberga prēmiju, bet par romānu “Skolotāji”, kas iznāca Dienas Grāmatas izdotajā grāmatu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”, 2019. gadā ieguvis AKKA/LAA Autora balvu un Dzintara Soduma balvu.

Andris Akmentiņš ir arī lielisku tikšanos meistars un teicams sarunu biedrs, uz tikšanos ar dzejnieku pietiekušies Ventspils Valsts ģimnāzijas skolēni (skolotāja Gunita Apine – Smiltiņa). Projektu “Muzejā viesi” atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Ventspils muzejs