Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina uz ekskursiju “Alberta iela cauri laikiem”

Redakcija
Redakcija

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs (Alberta iela 12-9) aicina 22. jūlijā plkst. 16.00 apmeklēt ekskursiju “Alberta iela cauri laikiem”, kas norisinās vasaras tematisko ekskursiju un priekšlasījumu ciklā.

Ekskursijā “Alberta iela cauri laikiem”, kas notiks 22. jūlijā plkst. 16.00, apmeklētājiem būs iespēja izstaigāt Alberta ielu un uzzināt par ielas rašanos, tās nosaukumu maiņām un gadu gaitā piedzīvoto. Uz Alberta ielas namiem savu ceļu mērojuši gan skolēni un studenti, gan mediķi un profesori, kā arī iedzīvotāji, kas savas mājas bija atraduši kādā no ielas 13 namiem. Ekskursijas laikā būs iespēja gūt ieskatu par iestādēm un iedzīvotājiem, kas mituši Alberta ielas greznajos namos.

20. gadsimta sākumā Alberta ielas 12. nama 9. dzīvoklis bija gleznotāja Jaņa Rozentāla un viņa sievas, somu dziedātājas Ellijas Forseles-Rozentāles ģimenes mājoklis. Neilgu laiku kā apakšīrnieks kādā no plašā dzīvokļa istabām mitinājās arī rakstnieks Rūdolfs Blaumanis. Vasaras tematisko ekskursiju un priekšlasījumu ciklā piedāvājam vairāk uzzināt par dažādiem J. Rozentāla un R. Blaumaņa biogrāfijas un daiļrades aspektiem, par to, kādas izmaiņas laika gaitā piedzīvojusi Alberta iela un kur vēl Rīgā ir vietas, kas saistītas ar Jani Rozentālu un Rūdolfu Blaumani. Dažas no ekskursijām noritēs muzejā, bet dažas vedīs arī ārpus telpām pilsētas ielās.

22. jūlija ekskursijas sākums J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā Alberta ielā 12-9.
Pasākums ilgums 1,5¬ stundas.
Ekskursijas cena: 3.00 EUR, skolēniem, studentiem un senioriem 2.00 EUR.

Nākamās ekskursijas un priekšlasījumi:
5. augusts plkst. 16.00 ekskursija Rīgas ielās “Rūdolfa Blaumaņa dzīvesvietas Rīgā”.
19. augusts plkst. 12.00 ekskursija muzejā “Rūdolfs Blaumanis Rīgas Latviešu teātrī”.
26. augusts plkst. 12.00 priekšlasījums muzejā “Jaņa Rozentāla daiļrades interpretācija XX gadsimta gaitā”.