Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


“AKROPOLE Alfa” atklāta mākslinieces Lauras Vizbules gleznu personālizstāde “Mirklis”

Redakcija
Redakcija

No 16. februāra līdz 26. martam iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Lauras Vizbules personālizstāde “Mirklis”, kas piedzīvo debiju Rīgā. Izstādē aplūkojamas vairāk nekā 10 gleznas eļļas tehnikā, ko māksliniece radījusi kopš 2019. gada. Gleznās atspoguļotas ritmiskas krāsu spēles un ģeometriskas formas, kas veidotas slāņos. Mākslas darbus iespējams apskatīt katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00.

Izstādes nosaukums “Mirklis” radies nejauši no kādā intervijā dzirdētā par mirkļa nozīmi – tas ir laiks, kas ietekmē visumu, pasauli un mūs pašus, visu zināmo un nezināmo. Pēc mākslinieces domām, arī negaidīts notikums ir mirklis, kas izmaina visu dzīvi. Lauras Vizbules darbi kopš 2013. gada tikuši izstādīti vairākās Latvijas pilsētās: Jelgavā, Liepājā, Alsungā, Tērvetē. Uz Rīgu šī izstāde atceļojusi pirmo reizi.

Māksliniece 2010. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, iegūstot bakalaura grādu Vizuāli plastiskās mākslas nodaļā, Stikla mākslas apakšnozarē. 2018. gadā ieguvusi maģistra grādu vizuāli plastiskajā mākslā, stikla mākslā, Latvijas Mākslas akadēmijā.

“Mani darbi ir mans spogulis. Kad gleznoju, esmu viena pati ar sevi. Gleznu radīšanas procesā ļaujos nezināmajam, jo nekad nezinu, kāds būs rezultāts. Tieši tāpēc mākslā viens no sarežģītākajiem, bet tajā pašā laikā brīnišķīgākajiem procesiem ir radīšana. Tikai šādi ir iespēja sevi izzināt, apzināties savu identitāti un pamodināt dvēseli. Māksla man ir iemācījusi brīvību – tā ir veidojusi paradigmu manai dzīves izjūtai. Redzu “mirkļus” arī ikdienas rutīnā – pat krāšņs saullēkts aukstā ziemas rītā. Priecājos arī rīdziniekus un pilsētas viesus iepazīstināt ar saviem “mirkļiem”. Esmu gandarīta, ka mani darbi pirmo reizi tiek izstādīti Rīgā,” stāsta darbu autore Laura Vizbule.

“Mūsu izstāžu zāle tika atklāta pērn vasaras izskaņā, un kopš tā laikā apmeklētāji ar prieku izmantojuši iespēju apvienot iepirkšanos ar talantīgu pašmāju mākslinieku darbu aplūkošanu. Vēlamies turpināt iedvesmot iepirkšanās centra apmeklētājus, tāpēc ikdienas steigā aicinām izbaudīt un izdzīvot ik mirkli, ļaujoties savām pārdomām un sajūtām. Mazie, īpašie ikdienas mirkļi ir tie, kas iedvesmo uz lielākām lietām. Sveicam Lauru ar savu debiju galvaspilsētā un novēlam iedvesmu un panākumus arī turpmāk,” saka Zane Kaktiņa, iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja.

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Izstāde apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā.