Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Kalendāriem veltīts Bērnu rīts muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Redakcija
Redakcija

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” 2024. gada 21. janvārī plkst. 11.00 aicina ģimenes ar bērniem uz ikmēneša sarīkojumu “Bērnu rīts ar Runci Albertu”.

Lai atzīmētu Jaunā gada sākumu, uzzinātu par dažādiem kalendāriem, kas pārsteidz ar savu daudzveidību, ģimenes ar bērniem tiek aicinātas apmeklēt janvāra sarīkojumu “Bērnu Rīts ar Runci Albertu”. Šajā reizē īpaša uzmanība tiks veltīta kalendāriem, kuri ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa un vēsta par laika ritumu dienās un mēnešos.

Gadumijā viens otram vēlam veiksmi, un kā zināms viena no veiksmes atslēgām ir laika plānošana. Kalendārs tam ir neaizstājams palīgs. Gada pirmais mēnesi jau strauji tuvojas pusei un daudziem jaunā 2024. gada kalendārs jau ir. Iespējams, ka kalendārā ir ne mazums piezīmju ar svarīgiem darāmajiem darbiem, ilgotiem notikumiem un svētku dienām. Ja nu tomēr nav, droši var nākt uz muzeju “Rīgas Jūgendstila centrs”, kur Runcim Albertam padomā noskaidrot, kādu kalendāru izvēlēties, kā visu iecerēto labāk saplānot, jo īpaši šogad, kad februārī ir 29 dienas un gadam par vienu dienu vairāk nekā iepriekšējos.

Bērni kopā ar Runci Albertu apskatīs gan senus vēsturiskos jūgendstila laika kalendārus no muzeja krājuma: Rīgas kalendāru, Vidzemes kalendāru, pasaku kalendārus, kalendārus ar ziediem, kaķiem, suņiem un daudzus citus. Bērniem būs iespēja uztaisīt pašiem savu svarīgo notikumu un laimīgo dienu kalendāru 2024. gadam. Pasākumu vadīs muzeja projektu vadītāja Iveta Sproģe un neiztrūkstošs pasākuma dalībnieks būs rokas lelle Runcis Alberts.
Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 3 līdz 9 gadiem. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, Facebook lapā @RigaArtNouveau vai zvanot pa tālruņa numuru 67181465.

Nodarbības ilgums 75 min. Dalības maksa 5,00 EUR.
Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana, kas var tik izmantota publicitātes vajadzībām.