Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Gludekļiem veltīts bērnu rīts muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Redakcija
Redakcija

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” 2024. gada 17. martā plkst. 10.30 un 13.00 aicina ģimenes ar bērniem uz ikmēneša sarīkojumu “Ciemos pie Runča Alberta”. Dalībnieki varēs apskatīt gan īstus, gan rotaļu gludekļus, uzzināt par jūgendstila laika tērpiem, klausīties jautras dziesmas un dzejoļus.

Lai apskatītu ap 70 dažādus senatnīgus gludekļus, kas atceļojuši no tālām zemēm, iepazītu gludekļa rašanās vēsturi, tā izmantošanu apģērba kopšanā un darināšanā, kā arī uzzinātu, kādus gludekļus izmanto mūsdienās, Runcis Alberts aicina ģimenes ar bērniem apmeklēt muzeju “Rīgas Jūgendstila centrs”. Pasākuma laikā demonstrētie rotaļu gludekļi no Dmitrija Zaiceva un Ilonas Jahimovičas kolekcijas ir lielisks papildinājums muzejā līdz 26. martam apskatāmajai izstādei “Gludekļi” .

Tērpu darināšana lellēm un to ģērbšana ir aizraujošas rotaļas, kuras daudzi atceras no bērnības. Rotaļājoties ar lellēm un izspēlējot dažādas situācijas no pieaugušo dzīves, bērni apgūst noderīgas iemaņas. Leļļu mājā viss top īsts un svarīgs. Gludeklis un gludināšanas dēlis ir tie mājokļa priekšmeti, ko noteikti vajag, ja lellei ir daudz un dažādas kleitas. Par tērpiem jūgendstila laikā, par senatnīgiem un mūsdienu gludekļiem un dažādiem atgadījumiem ar gludekli varēs uzzināt sarīkojuma “Ciemos pie Runča Alberta” dalībnieki. Bērni kopā ar pasākumu vadītāju Ivetu Sproģi dziedās jautras dziesmas un lasīs pasakas. Neiztrūkstošs pasākuma dalībnieks būs rokas lelle Runcis Alberts.

Uz pasākumu plkst. 10.30 aicināti pirmsskolas vecuma bērni, bet plkst. 13.00 – skolas vecuma bērni. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, Facebook lapā @RigaArtNouveau vai zvanot pa tālruņa numuru 67181465.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana, kas var tik izmantota publicitātes vajadzībām. Sarīkojuma ilgums 60 min. Dalības maksa 5,00 EUR.