Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz izglītojošu un radošu nodarbību “Dekols”

Redakcija
Redakcija

Rīgas Porcelāna muzejā 2024. gada oktobrī no otrdienas līdz sestdienai plkst. 11.00-18.00 interesenti tiek aicināti uz izglītojošu un radošu nodarbību “Dekols”.

Oktobris Rīgas Porcelāna muzeja radošajā darbnīcā ir veltīts, lai padziļināti iepazītos ar vienu no mūsdienās populārākajām porcelāna dekorēšanas tehnikām – dekolu. Tiek piedāvāts izglītojošs videomateriāls par dekolu vēsturi ar dizaineri Daci Blūmu, kurā viņa atklās dekola izgatavošanas tehnoloģijas noslēpums, kā arī praktiskas nodarbības, kurā ikviens interesents varēs izmēģināt savus spēkus dekolēšanā, veidojot savas, unikālas dekolu kompozīcijas uz glazētiem porcelāna izstrādājumiem.

Dekols ir dekorēšanas materiāls – uzlīme jeb līmpapīrs, kas apdrukāts ar keramikas krāsu. Uznesot dekola zīmējumu uz trauka un apdedzinot to, keramikas krāsa iekūst trauka glazūrā un kļūst noturīga pret mehāniskiem bojājumiem. Dekolu ieviešana porcelāna rūpniecībā atviegloja dekorēšanas darbu – to varēja veikt ātri, neierobežotā daudzumā un vienmērīgā kvalitātē. Mūsdienās dekols ir pieejams arī ārpus rūpnīcu un ražotņu sienām; to var pasūtīt un lietot ikviens.

Līdzās īpašajam mēneša piedāvājumam turpina būt pieejama arī porcelāna trauku apgleznošana ar profesionālajām krāsām, pēcapstrādi un apdedzināšanu krāsnī 780 – 1240 grādos pēc Celsija; gatavais priekšmets saņemams muzejā divu nedēļu laikā pēc nodarbības.

Radošo darbnīcu vadīs mākslinieces - muzejpedagoģes Astra Kaprāne un Vita Lukstiņa.
Dalība radošajā darbnīcā sākot no 5,50 EUR līdz 19,00 EUR, atkarībā no izvēlētā priekšmeta vērtības. Maksimālais dalībnieku skaits grupā – 14 cilvēki. Dalībai darbnīcā īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem no 7 gadu vecuma, jaunieši, seniori, kā arī cilvēki ar kustību traucējumiem.

Dalībai darbnīcā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni +371 26406354; zvani tiek pieņemti no otrdienas līdz sestdienai, plkst. 12.00 – 17.30.