Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Izstāde „Dālijas 2023” Dabas muzejā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā no 7. līdz 10. septembrim norisināsies izstāde „Dālijas 2023”, kas tapusi sadarbībā ar biedrību „Latvijas dālijas”. Apmeklētājus priecēs plaša un krāšņa dāliju šķirņu izvēle, turklāt šogad izstādi bagātinās arī vairākas dāliju šķirnes no Japānas.

Izstādē piedalīsies Latvijas Universitātes Botāniskā dārza dāliju selekcionāre Inese Mellace un dāliju audzētāji un kolekcionāri no visas Latvijas – Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, Elīna Zaļā, Evita Puzāne, Helga Ancāne un Rita Ancāne. Draudzības rezultātā ar japāņu selekcionāru Seišu Mijabuči (Seishu Miyabuchi) Latvijā ir nonākušas pie mums iepriekš vēl neredzētas dāliju šķirnes, ko varēs novērtēt izstādes apmeklētāji.

Izstādes mērķis ir sniegt ne tikai vizuālu baudījumu, bet arī izglītojošu un iedvesmojošu pieredzi apmeklētājiem neatkarīgi no tā, vai viņi ir pieredzējuši dārzkopji, vai arī tikai sāk savu ziedu mīļotāja ceļu. Katru dienu izstādē būs kāds dāliju eksperts, lai dalītos ar zināšanām, sniegtu praktiskus padomus un ieteikumus par dāliju audzēšanu un kopšanu, kā arī palīdzētu izvēlēties atbilstošākās dāliju šķirnes katram dārzam. Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par, viņuprāt, visskaistāko dāliju šķirni.

Izstādes atklāšana 7. septembrī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālā dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darbalaiks:

C. (07.09.) 12.00–19.00

P. (08.09.) 10.00–17.00

S. (09.09.) 11.00–17.00

Sv. (10.09.) 11.00–17.00

Aicinām padarīt savu izstādes apmeklējumu ērtāku un biļetes iegādāties mobilajā lietotnē Mobilly. Plašāka informācija tīmekļa vietnē Latvijas Nacionālais dabas muzejs

Laipni gaidīti Latvijas Nacionālajā dabas muzejā – Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 4!