Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:339, Did:0, useCase: 3


ŠONEDĒĻ - Ārvalstu improvizācijas teātru guru Rīgā

Redakcija
Redakcija

“Vairāk improvizācijas!” - tieši tā skan šī gada starptautiskā improvizācijas teātra festivāla IMPROFEST RĪGA 2015 sauklis. Festivāls Rīgā notiks no 28. oktobra - 1.novembrim un tā mērķis paliek nemainīgs - popularizēt improvizācijas žanru Latvijā.

Vienmēr attīstīties gribošajiem pašmāju improvizātoriem IMPROFEST būs reti laba iespēja piedalīties meistarklasēs, ko vadīs pasaulē un Eiropā pieprasīti un atzīti pasniedzēji, savukārt skatītājiem būs iespēja šos pasniedzējus novērtēt darbībā kā improvizātorus - uz skatuves.

Festivāla ietvaros ir paredzētas divas viesizrādes.
30. oktobrī 21.00 un 31. oktobrī 20.00 notiks izrādes, kurās uztāsies festivāla viesi Jim Libby (ASV), Jacob Banigan (Kanāda), Per Gottfredsson (Zviedrija), Johan Humlesjö (Zviedrija). Izrādes valoda - angļu.

IMPROFEST viesi:
Jim Libby (ASV) ir plaši pazīstams un atzīts improvizācijas teātra aktieris Eiropā un pasaulē. Ar savu grupu “English Lovers” ir pieckārtējs Nacionālā Teātra Sporta čempions Austrijā, kur šobrīd arī dzīvo un strādā.

Jacob Banigan (Kanāda) ir improvizators ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi uz skatuves. Viņš ir piedalījies 50 stundu garā impro maratonā Anglijā un atzīst, ka pat pēc divu dienu non-stop impro viņš nevarēja sagaidīt, kad atkal varēs uzstāties.

Per Gottfredsson (Zviedrija) spēlē Stockholms improvisationsteater, kur viņš ir radījis vairākas garās formas metodes, kuras šobrīd izmanto daudzi teātri ne tikai Zviedrijā, bet arī Eiropā.

Johan Humlesjö (Zviedrija) - Stockholms improvisationsteater. Improvizātors ar vairāk nekā 22 gadu skatuves pieredzi. Viņš ir spēlējis un režisējis dažādas garās formas izrādes, ir pasniedzis teju visā Eiropā un ir Stokholmas improvizācijas teātra mākslinieciskais vadītājs no 1995. gada.

Šis būs jau otrais IMPROFEST RĪGA. Pirmais notika pagājušā gada oktobrī, kad ar meistarklasēm un šovu pie mums viesojās Čikāgas improvizācijas teātris “IO”.

Izrādes notiks - kinoteātrī K Suns, Berga bazārā.
Biļetes - “Biļešu serviss” kasēs un bilesuserviss.lv.
Organizē - improvizācijas teātri RIT, Spiediens, KIT.

Būs - smalki!