Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde “Vecās dāmas vizīte”

Redakcija
Redakcija

29. martā Liepājas teātrī tiks spēlēta F. Dirrenmata traģiskā komēdija “Vecās dāmas vizīte”, kuru pirms dažām sezonām iestudēja režisors no Krievijas Aleksejs Girba. Teātris aicina skatītājus, kas izrādi nav noskatījušies vai kas vēlas to izdarīt atkārtoti, jo iestudējums tiks spēlēts pēdējo reizi!

Gillenes pilsētiņa un tās iedzīvotāji grimst nabadzībā – tiek slēgti veikali, rūpnīcas un uzņēmumi. Pēc daudzu gadu prombūtnes Gillenē atgriežas tās bijusī iedzīvotāja Klēra, kas nu ir kļuvusi par miljardieri. Reiz, jaunības dienās, viņa bija neprātīgi iemīlējusies veikalniekā Illā, kuram nu dots uzdevums veco dāmu apvārdot, lai iegūtu viņas miljonus. Viņa piekrīt gilleniešiem palīdzēt, bet tikai ar vienu noteikumu…

Savā daiļradē F. Dirrenmats risinājis gan sociālus, gan morāli ētiskus jautājumus. Viņa uzmanības centrā vienmēr bijis cilvēks un sabiedrība kopumā. “Vecās dāmas vizīte” ir viena no autora daiļrades virsotnēm. Arī šīs lugas centrā ir veikalnieks Ills un viņa jaunības dienu mīlestība Klēra, kas reiz ar kaunu no pilsētas padzīta, nu ir atgriezusies kā miljardiere un vēlas atriebties par sev nodarītajiem pāridarījumiem.

Illa lomā iejūtas Kaspars Gods, savukārt veco dāmu atveido Inese Kučinska.

“Ineses Kučinskas spēlētā Klēras Cahanasjanas loma atklāj dziļākos personības degradācijas slāņus. Paradoksāli, ka “ļaunā tēla” lomas monolītumā iekausēti biezu emociju slāņi, ļaujot aktrises temperamentā un balss vibrācijās bagātīgi variēt toņus un pustoņus no gražīgas kundzes, lietišķas biznesa lēdijas, mazas vientuļas meitenes balsu reģistriem. Ķermeņa salauzītās kustības atbilstoši lomas protēžu kombinācijām ir graciozas un mehāniski precīzas,” pēc pirmizrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Ilze Kļaviņa.

Pārējās lomās Liepājas teātra štata un ārštata aktieri - “Vecās dāmas vizīte” ir viens no retajiem iestudējumiem, kurā uz skatuves redzama gandrīz visa teātra aktieru trupa.