Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātrī pirmizrāde – Puškina “Mazās traģēdijas”

Redakcija
Redakcija

22. septembrī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos viesrežisora Sergeja Ščipicina oriģināla skatuves versija dižā krievu rakstnieka Aleksandra Puškina darbam “Mazās traģēdijas”, kas tapušas vienā no viņa dzīves ražīgākajiem periodiem.

Iestudējuma radošajā komandā apvienojušies scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Elīna Valdmane un viesmākslinieki no Sanktpēterburgas – gaismu mākslinieks Aleksandrs Rjazancevs un horeogrāfe Rezeda Gajanova.

“Ar Puškina triloģiju “Mazās traģēdijas” esmu iecerējis rādīt dzīvi kā nepārtrauktu ceļojumu un piedzīvojumu, kur dzīve ir kā brīnums, kuru vajag izdzīvot maksimāli un pilnvērtīgi ar visām tajā esošajām emocijām, jūtām un kaislībām, bet pie viena nosacījuma – tam būs dots ļoti maz laika, līdzīgi kā Puškins sarakstīja šīs trīs viencēliena lugas – vienā elpas vilcienā. ”Mazās traģēdijas” esmu vēlējies iestudēt jau Tagad Valmierā ceru savus nodomus īstenot,” savās pārdomās par topošo iestudējumu dalās režisors S.Ščipicins, piebilstot, ka izrādē nozīmīga loma paredzēta dejām un mūzikai.

Izrādē piedalās aktieri: Kārlis Arnolds Avots, Elīna Dambe, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Mārtiņš Meiers, Arnolds Osis, Krišjānis Salmiņš, Elīna Vāne.

2007.gadā Sergejs Ščipicins beidzis Sanktpēterburgas Teātra mākslas akadēmijas režijas nodaļu pie Krievijas teātra režijas leģendas Ļeva Dodina. Iestudējis tādus skandalozus autorus kā Marks Rāvenhils, Vladimirs Sorokins, Robins Hodons un Leonīds Zorins. Daudzas izrādes ar panākumiem radījis gan Krievijā, gan ārpus tās.

“Mazās traģēdijas” arī 23., 24.septembrī un 1., 3., 4. un 21.oktobrī.