Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


19. martā Valmierā tiks pasniegta ceturtā „Krodera balva”

Redakcija
Redakcija

Spītējot aizņemtībai, visapkārtesošu balvu un pasniegšanas ceremoniju pārpilnībai, Krodera fonds turpina tradīciju pulcēt kopā visas Latvijas teātra ļaudis un pirmdien, 19. martā plkst. 19.00 jau ceturto reizi Valmieras drāmas teātrī pasniegs Krodera balvu.

Šajā gadā Krodera pirmdiena uzņem apgriezienus un, pateicoties jauno aktieru un labvēļu iniciatīvai, dienas pirmajā pusē Valmieras olimpiskajā centrā notiks atraktīva Krodera kausa izcīņa basketbolā, kurā piedalīsies dažādu Latvijas teātra aktieru un Valmieras domes komandas. Uzvarētāja svinīgā apbalvošana notiks vakarā Krodera balvas pasniegšanas laikā.

Balvu iniciējis un pasniegs „Krodera fonds”, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Pagaidām balvu saņēmušas izcilas sievietes – aktrises Indra Briķe, Guna Zariņa un māksliniece Monika Pormale. Pirmās Krodera balvas ieguvēja Indra Briķe, kas šo balvu pēc saņemšanas novērtēja kā augstāko sava mūža atzinību, ar to arī deva emocionālāko apzīmējumu balvas nozīmībai. Tradicionāli, arī šī gada pasākumu atraktīvi un asprātīgi vadīs un izvirzītos noslēpumainos nominantus vakara gaitā “aprunās” aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš. Uz Krodera balvu pretendē kāds no vienpadsmitiem nominantiem, kurus balvas pasniedzēji – Krodera fonda valde turēs noslēpumā līdz 19. marta vakaram. Katrs nominants saņems unikālu Viļa Daudziņa veidotu nozīmīti, bet „Krodera balva” gada izaicinošākajam izcilniekam būs mākslinieka Aivara Vilipsōna veidotā statuete – mets topošajam Krodera piemineklim Valmierā, kā arī naudas balva.

Atšķirībā no „Spēlmaņu nakts”, kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt esošās situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem priekšstatiem, aptverot visus izrādes radīšanā un tālākā eksistencē iesaistītos – gan teorētiķus un aizskatuves darbiniekus, gan uz skatuves redzamos. Krodera pirmdiena ir satikšanās svētki un neobligāta ballīte, tāpēc – visi, kas būs nopirkuši biļetes uz Krodera pirmdienu, aicināti uzkavēties pēc pasākuma – dejas un mūzika būs.

Biļetes uz Krodera balvas pasniegšanu vēl var iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un Bilesuparadize.lv