Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Aktiermeistarības studiju darbs novembrī Dramaturgu teātrī

Redakcija
Redakcija

Ar vairākām sava otrā mācību iestudējuma izrādēm visu novembra mēnesi radus, draugus un citus interesentus priecēs Dramaturgu teātra 16. studijas audzēkņi, iejūtoties dramaturga A. Ūdra lugas "Septiņas pēdas zem zemes" tēlos, iestudējuma režisors - teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs.

Lugas žanrs ir komēdija – brīdinājums. Kāds datorspēļu atkarīgais, vārdā Balcers, kas jau nospēlējies līdz spēku izsīkumam, pēc ilgstošām cīņām virtuālajā pasaulē beidzot apguļas un aizmieg… Skatītājus sagaida daudzi piedzīvojumi un pārpratumi, bet, kā jau komēdijā, visas pārvēršanās, maldīšanās labirintos un citas briesmas tiek laimīgi pārvarētas!

H.Paukša vadībā turpinās aizraujošs un radošs divu citu Dramaturgu teātra aktiermeistarības studiju audzēkņu darbs. Novembris ir otrais vingrinājumu mēnesis jaunākajai no studijām – astoņpadsmitajai, kuras audzēkņi darbu uzsāka oktobrī, bet septiņpadsmitā studija jau trešo mēnesi turpina darbu pie savas pirmās mācību izrādes, mācību ietvaros atveidojot H.Paukša komiskās pasakas, lugas visai ģimenei “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” varoņus. Šī mācību izrāde būs skatāma janvārī.

Sākusies pieteikšanās Dramaturgu teātra nākamajai, 19.studijai, kas darbu sāks nākamā gada aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar aktiermeistarības vingrinājumu apgūšanu, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi skatuves runā un kustībā, bet pārējā mācību laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts.

Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... Visu izrāžu sākums plkst. 19:30. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...