Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātris ar izrādi “Rudenīgais blūzs” aprīlī dosies viesizrādēs pa Latviju

Redakcija
Redakcija

Valmieras drāmas teātris ar traģikomēdiju “Rudenīgais blūzs” no 11. līdz 15. aprīlim viesosies vairākās Latvijas pilsētās: 11. aprīlī – kultūras namā “Lielvārde”, 12. aprīlī – Krustpils kultūras namā, 13. aprīlī – Līvānu kultūras centrā, 14. aprīlī – Daugavpils teātrī un 15. aprīlī – Aizkraukles kultūras namā.

Izrāde, pateicoties skatītāju atsaucībai un lieliskajām atsauksmēm, ir nospēlēta jau vairāk kā 50 reižu un to noskatījušies vairāk kā 8000 skatītāju.

Biļetes uz izrādi var iegādāties kultūras namos, “Biļešu paradīze” kasēs un Bilesuparadize.lv
Luga vēsta par trīs cienījamām atraitnēm, kuras izveido tādu kā klubiņu savu aizgājušo vīru piemiņai, taču ierasto kārtību stipri sagroza kāds vīrietis, arī atraitnis...

Iestudējumā spēlē Vizma Kalme, Regīna Devīte, Baiba Valante, Ilze Lieckalniņa un Rihards Rudāks.
“Jauki, ja cilvēkam ir humors un pašironija saulainā laikā. Daudz grūtāk to ir nepazaudēt arī tumšajās dienās un drūmajos brīžos, tam vajag dūšu,” saka režisors Varis Brasla. “Lai arī lugas autoram piemīt Vudija Alena rakstības vieglums un holivudiskums, pats darbs skar ikviena cilvēka slēptāko – kā sadzīvot ar vientulību, nekļūstot nīgram un noliedzošam. Izrāde meklēs arī atbildes uz jautājumiem, kā vitāli nodzīvot dzīvi, neupurējot sevi bijušajam un nenododot pagātni un jaunību, kas ir skaista. Bet vai skaistumam ir gadu cenzs?”

Iestudējuma radošajā komandā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus veido Liene Rolšteina. Izrādē skan mūzika no Jāņa Šipkēvica (seniora) personīgās fonotēkas.