Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


14. martā Valmieras teātris viesosies Ogrē

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 14. martā plkst. 19.00 Valmieras teātris ar izrādi “Taureņi ir brīvi” viesosies Ogres novada Kultūras centrā. Biļetes var iegādāties Kultūras centra kasē, visās “Biļešu paradīze” kasēs un Bilesuparadize.lv

Režisora Reiņa Suhanovs iestudētās izrādes “Taureņi ir brīvi” centrā ir divi jaunieši, kas kopā vēlas kliedēt savu vientulību, nerēķinoties ar izcelsmes, raksturu un nākotnes nodomu atšķirībām.

Dons ir atbrīvojies no savas labās, bet valdonīgās mātes rūpēm un no bagātas savrupmājas pārcēlies uz Ņujorkas bohēmas un imigrantu rajonu, lai nodotos mūzikai. Iepazīšanās ar kaimiņu meiteni Džilu atklāj viņam nebijušu izjūtu pasauli, sniedz jaunu spēku, bet sagādā arī sāpes. Un ļauj sarakstīt dziesmu par taureņiem.
„Ja izrāde rosinās novērtēt laimes mirkļus, kas mums ir doti, un aizkustinās skatītājus – tad mans mērķis būs sasniegts,” atzīst režisors Reinis Suhanovs.

Lugas “Taureņi ir brīvi”autors Leonards Geršs ierosmi guvis, klausoties radio interviju ar jaunu, aklu juristu. Viņš pārsteidzis Geršu, kas līdz tam nebija saskāries ar neredzīgiem cilvēkiem, ar savu humoru, vitalitāti un dzīvotgribu. Domājot par šo puisi, autors atcerējies kādu savu paziņu Holivudā, kurai viss ir dots, bet kura tomēr ir nomākta, nesavākta un bezatbildīga. Geršu aizrāvusi doma salikt abus šos raksturus vienā lugā, un tā 1969. gadā tapa “Taureņi ir brīvi”.

Lomās: Mārtiņš Meiers, Inese Pudža vai Rūta Dišlere, Dace Everss, Kārlis Neimanis.
Izrāde saņēmusi Valmieras teātra Skatītāju balvu nominācijā “Labākā izrāde” 2013./ 2014.gada sezonā!