Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Apgāds "Jumava” laidis klajā Jaroslava Rudiša romānu “Grandhotel”

Redakcija
Redakcija

Apgāds “Jumava” izdevis Jaroslava Rudiša grāmatu “Grandhotel” (“Romānu virs mākoņiem”). No čehu valodas tulkojusi Sandra Ņikuļceva.

Jaroslavs Rudišs ir rakstnieks, dramaturgs un scenārists. Dzimis Turnovā (Čehijas ziemeļos). Studējis vācu valodu, vēsturi un žurnālistiku Liberecas Tehniskajā universitātē, Prāgas Kārļa universitātē un Berlīnes Brīvajā universitātē. Strādājis par skolotāju, dīdžeju, pankroka grupas menedžeri, viesnīcas portjē un žurnālistu. No 2006. gada nodarbojas tikai ar rakstniecību, kā arī uzstājas kopā ar grupām “U-Bahn” un “The Bombers”, kurām raksta arī dziesmu tekstus.

Romāna galvenais varonis ir trīsdesmit gadus vecais vientuļnieks Fleišmanis. Dzīvē viņam neveicas. Viņš nekad neko nav paveicis, nekur nav bijis. Viņam nav bijusi neviena meitene. Taču viņš pazīst mākoņus, augsta un zema spiediena apgabalus un vēja virzienus. Viņa dzīves kārtību nosaka laikapstākļu grafiks un laika gaitā arī Francis — vecs Sudetu vācietis, kurš brauc uz Liberecu apbedīt savus skolasbiedrus. Fleišmanis, kas pat nezina savu īsto vārdu, strādā visa veida darbus viesnīcā “Grandhotel” Ješteda kalna galā. Vērojot debesjumu maģiskajā vietā starp debesīm un zemi, viņš saprot, ka ceļš prom no kalnu ieskautās pilsētas un paša dzīves ved tikai caur mākoņiem. Tomēr viņa plānos iejaucas viesmīle Iļja, kas kādu dienu uzrodas viesnīcas reģistratūrā. Taču lēmums par katru cenu pamest pilsētu vairs nav grozāms.

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.