Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


“Eižens Finks un Sarageņģelis. Zibsnis” – klajā nāk vēsturisks romāns

Redakcija
Redakcija

Apgāda “Jumava” paspārnē drīzumā iznāks vēsturisks romāns par leģendāro un noslēpumaino gaišreģi Eiženu Finku – “Eižens Finks un Sargeņģelis. Zibsnis”. Grāmatas autori Juris Visockis un Pāvils Raudonis aicina uz grāmatas atvēršanas svētkiem 24. augustā plkst.16.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā.

Eižens Finks — fotogrāfs, gaišreģis, pareģis, sapņu tulks, mags, viens no lielākajiem Eiropas medijiem. Finka kontā tūkstošiem pareģojumu, no kuriem gandrīz visi ir piepildījušies. Pēdējais, tāpat kā Nostradamam, — par paša aiziešanu viņsaulē.

“Ideja par grāmatu radās, kopā ar Pāvilu Raudoni strādājot pie grāmatu cikla “Latvijas leģendas”, kurā tika apzinātas Latvijas vēsturē nozīmīgas personības,” stāsta grāmatas līdzautors Juris Visockis, “Gadu gaitā apgāds “Jumava” tika izdevis vairākas uz avīžu izgriezumiem balstītas grāmatas par gaišreģi. Vienā no tiem atklājās jauna interpretācija par Benjamiņas nākotnes paredzējumu – to esot veikusi kāda romu tautības sieviete, ne Finks. Tas raisīja jaunu intereses vilni un, balstoties uz vēsturiskiem faktiem, gada laikā tapa šī grāmata, kas uzrakstīta no Eižena Finka skatu punkta. Par grāmatas tapšanas procesu varu teikt grāmatas varones Babas vārdiem: “Tu tikai sāc, es Tev palīdzēšu.”

Dzejnieks un publicists Pāvils Raudonis: “Grāmatas ideja ir parādīt cilvēka likteni, kurš neskatoties uz visām grūtībām, neatkāpjas no sava ceļa un sniedz gaismu citiem cilvēkiem.”

“Finks pareģo, fotografē, zīlē… Finks kontaktē ar viņpasauli… Paralēlajā pasaulē viss ir ierakstīts, visu var ieraudzīt. Savu enerģiju viņš uzlādē pilnmēness naktīs. Finks spēlē arfu… Skaņu vibrācijas palīdz pieslēgties Visumam, uztvert un raidīt domas, vienlaikus būt trijās vietās — Rīgas dzīvoklī, pie vasarnīcas vārtiem Majoros un Valmieras vilcienā, no drošas iznīcības izglābt Sibīrijas lēģerī VostUrallag ieslodzītos”, rakstniece Lia Guļevska

Grāmatas atvēršanas svētki un tikšanās ar grāmatas autoriem notiks 24.augustā plkst.16.00 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā. Aicināti visi interesenti!