Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


"Profesionālā izdegšana" - izcils latviešu autores veikums

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Zvaigzne ABC” izdota pirmā latviešu autores rakstītā grāmata par profesionālo izdegšanu. Autore ir zinātņu doktore psiholoģijā, kognitīvi biheiviorālās psihoterapijas speciāliste un supervizore Marija Ābeltiņa.

Autore izaicina plaši izplatīto viedokli, ka visi izdegot vienādi. Katrs izdegšanas ceļš ir atšķirīgs, tāpēc atšķirīgi ir arī risinājumi. Kas piemērots piecos darbos izsīkušai Lienei, nederēs Ivaram, kas nogarlaikojies pie datora un Vitai, kuru terorizē priekšnieks. Grāmata uzrakstīta skaidri, saprotami un ar humoru. Tajā ir daudz praktisku piemēru un vingrinājumu.
Stratēģiski domājošiem un emocionāli inteliģentiem vadītājiem grāmata var dot ierosmes un praktiskus instrumentus kā palīdzēt saviem darbiniekiem.

Autore pati profesionālo izdegšanu ir piedzīvojusi vairākkārt. Tas ir licis šim fenomenam pievērsties padziļināti un savas teorētiski izpētītās un praktiski izprastās atziņas ietvert grāmatā. M. Ābeltiņa par izdegšanu spēj runāt kā nopietni – balstoties uz zinātniskiem pētījumiem –, tā arī viegli un rotaļīgi. Grāmata bagāta ar praktiskiem piemēriem, vingrinājumiem un ilustrācijām.

Ar šīs grāmatas palīdzību iespējams tikt galā ar profesionālo izdegšanu un atgriezt zaudēto darba efektivitāti, atgūt dzīves prieku un iemācīties pamanīt pazīmes, kas liecina par tuvojošos izdegšanu.

Solvita Kabakova, “Forums Līdere” dibinātāja par grāmatu saka: “Esmu pārliecināta, ka šī grāmata ir lieliska karte gan uzņēmumu vadītājiem, personāla speciālistiem, gan katram darbiniekam ceļā uz savu ideālo darbu, darbavietu, komandu un uzņēmumu. Te katrs atradīs sevi, savus “tarakānus” un veidus, kā sabalansēt savu darba un privāto dzīvi, kā iemācīties labāk rūpēties par savu un savu apkārtējo labbūtību.

Šī ir viena no tām grāmatām, ko lasīt no vāka līdz vākam un ik pa brīdim atšķirt kādu nodaļu, lai rastu atbildes uz jautājumiem un rīkus kādas jaunas situācijas atpazīšanai un risināšanai.”

Kam nepieciešama šī grāmata?

Ar darbu pārņemtajiem. Darba vides nomāktajiem. Motivāciju meklējošajiem. Izaicinājumus alkstošajiem. Un citiem, kas jūt, ka darba dzīve vairs nerit tik patīkami un veiksmīgi, kā tam vajadzētu būt.

Pieejama arī e-grāmata.