Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Jauna, aizraujoša grāmata bērniem — Lilijas Berzinskas pasaka "Lamzaks meklē Lamzaku"

Redakcija
Redakcija

Kad gadās sastapties ar noslēpumainiem un dīvainiem notikumiem, piemēram, ar Nakteni, kas negaidīti ierodas ar savu peldošo salu, vai vēja atpūstu avīzes lapu, kurā ir brīdinājums par zemūdens vulkāna izvirduma briesmām, svarīgi ir saglabāt skaidru prātu un līdzjūtīgu sirdi. Ņiprā vēju un straumju pazinēja Sipriki, zinātniskus faktus cienošais Acainis un visa zinātājs Krakāns ir tā trijotne, uz kuru var paļauties. Viņi nepametīs draugu nelaimē pat tad, ja tas bijis tik neapdomīgs kā Lamzaks un viens pats devies jūrā vētrainā, lietainā rudens dienā.

Lilija Berzinska (1978), rakstniece, tulkotāja, humanitāro zinātņu doktore, literatūrā debitēja ar pašas ilustrētu grāmatu bērniem “Nezināmais zvērs” (2009). Līdzās daudziem tulkojumiem no angļu un krievu valodas līdz šim izdotas vēl divas viņas sarakstītas un ilustrētas grāmatas bērniem — garstāsts “Ziloņu dārzs” (2012), kas tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai, un krājums “Pļavas pasakas” (2014). 2015. gadā klajā nāca rakstnieces debijas darbs pieaugušajiem — romāns “Putnu osta”.

Grāmatas mākslinieki Lilija Berzinska un Jānis Esītis

Cieto vāku sējums, 112 lpp., ar ilustrācijām, izdota 2016. gada oktobrī