Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Stopiņu novadā atzīmēs Pētera Brūvera dzimšanas dienu

Redakcija
Redakcija

25.aprīlī dzejnieka un atdzejotāja Pētera Brūvera dzimtajās mājās “Kalēji” atzīmēs dzejnieka dzimšanas dienu.

Pasākums sāksies ar bibliotekāru talku 2018 no plkst.10.00 - 14.00, kuras laikā sakārtos dzejas dienu norises vietu. Paredzēta gan lapu grābšana un zaru savākšana, gan dārza veidošana un zaļumošana, kā arī zupas vārīšana.

Savukārt plkst.14.00, noslēdzot P.Brūvera 60. jubilejas gadu, uz grāmatas atklāšanas svētkiem visus aicinās dzejnieka meitas - dvīņumāsas Zane Brūvere - Kvēpa un Indra Brūvere – Daruliene, kurām apgādā „Pētergailis” kopā ar tēvu, Pēteru Brūveri nule kā iznākusi dzejoļu grāmata bērniem – „ Brūveri brūvē”.

Pasākumā piedalīsies arī izdevniecības “Pētergailis” vadītāja, rakstniece Inguna Cepīte, dzejnieks Māris Salējs, dzejniece Daina Sirmā, kā arī grāmatu ilustrāciju autore - vairāku starptautisku godalgu īpašniece, māksliniece Gita Treice.

Sarīkojumu kuplinās komponists Māris Lasmanis un vokālais ansamblis “Dziedošie”, kuri izpildīs dziesmas ar dzejnieka vārdiem.

“Man ienāca prātā savienot patīkamo ar lietderīgo. Tā kā esmu Brūverfans, daža mana melodija ar dzejnieka vārdiem nonāk manu audzēkņu repertuārā”, stāsta komponists Māris Lasmanis.

Grāmatu atklās arī Valkā, 16.maijā, plkst.14.00 Valkas novada Centrālajā bibliotēkā. Tieši Latvijas – Igaunijas pierobežā dzejnieks aizvadīja mūža pēdējos gadus, un tur šobrīd dzīvo viņa abas meitas.