Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Jauna grāmata bērniem "Mazās bite lielais ceļojums"

Redakcija
Redakcija

Izdevniecība “Pētergailis” laidusi klajā rakstnieka Jura Zvigzdiņa pasaku stāstu bērniem “Mazās bites lielais ceļojums”ar mākslinieces Gitas Treices ilustrācijām.

“Mazās bites lielais ceļojums” ir stāsts par bitīti Zuzū, kura uzņemas svarīgu misiju,lai palīdzētu smagi slimajai Ilzītei. Bitītei jāapciemo visi pasaules kontinenti, lai iegūtu deviņu dažādu ārstniecisku ziedu medu. Mazie lasītāji kopā ar Zuzū nokļūst Brazīlijas džungļos, Japānā,Indijā un kopā ar melnajām bitēm atrod medu pat Āfrikas tuksnesī, vienlaikus iepazīstot eksotisko zemju dabu, klimatu, arī reliģiju.
Grāmata domāta pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem.

Grāmatas autors Juris Zvirgzdiņš ir viens no “ŗažīgākajiem” bērnu literatūras autoriem Latvijā, kura grāmatas ir ieguvušas daudzas balvas un nominācijas visdažādākajos grāmatu konkursos. Autora nopelns ir arī populārais bērnu literatūras tēls lacītis Tobiass, kura piedzīvojumiem un aktivitātēm ir veltītas daudzas Jura Zvirgzdiņa grāmatas.Lieliskas citzemju ainavas uzbūrusi grāmatas ilustratore Gita Treice, un dažkārt pat grūti atšķirams – vai mākslinieces vizualizētā bitīte lido līdzi Jura Zvirgzdiņa tekstam vai teksts seko ilustrācijām.