Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Video: Valdis Atāls jubileju atzīmē ar 2 jaunām grāmatām

Redakcija
Redakcija
24. novembrī LNMM "Rīgas Birža" notika Valda Atāla prozas grāmatas "Elles debesis" un dzejas un atziņu krājuma "Uz domu stāvās kraujas" atvēršana. „Elles debesis” ir autobiogrāfisks atmiņu apkopojums par piedzīvoto Padomju un Atmodas laikos. Valdis Atāls par pretpadomju darbībām vairākus gadus pavadījis stingrā režīma kolonijā Krievijas ziemeļos. Stāsts par nokļūšanu apcietinājumā un tur piedzīvoto liekas nereāls un Eiropas vērtībās domājošam cilvēkam diezgan nesaprotams un neticams, bet tur nav nekā izdomāta. Autors par Elles debesīm saka: Manī ir iedzimušas hroniskas skumjas pēc pazaudētā Dieva. Jau dziesmās esmu tās izraudājis. Tagad gluži kā diagnozi, rakstu savas biogrāfijas neredzamās lappuses, cenšoties lēkt pāri asins peļķēm, nemēģinot neko tīši izkrāsot.
Grāmata UZ DOMU STĀVĀS KRAUJAS ir dzejnieka dažādu laiku dzejas un atziņu izlase. Krājumā atlasīti vairāk nekā 100 dzejoļu un īsās, asprātīgās atziņas, kas Atāla gadījumā tikpat lielā mērā piederīgas dzejai kā īpaša īsā forma.

KultūrasVēstis.lv piedāvā videoieskatu grāmatas atvēršanas svētkos
Vērtējums: