Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


"Piķamelnā sirds" - jaunais Galbraita romāns

Redakcija
Redakcija

“Piķamelnā sirds” ir sestais romāns, kura galvenie varoņi ir privātdetektīvi Kormorans Straiks un Robina Ellakota. Jāpiezīmē, ka Roberts Galbraits ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, kuru viņa izmanto, rakstot kriminālromānus. Un šis, tāpat kā citi sērijas darbi, pasaules un arī Latvijas grāmatnīcās kopš iznākšanas turas visvairāk pirkto grāmatu topa pirmajās vietās.

Vienlaikus ar sarežģītu noziegumu izmeklēšanu ikvienā šīs romānu sērijas grāmatā lasītājs var izbaudīt ārkārtīgi detalizētu mūsdienu Lielbritānijas sabiedrības slāņu dzīvi, turklāt rakstniece spēj lieliski izgaismot aktuālas problēmas. Nozīmīgu lomu šajos darbos spēlē arī Straika un Robinas savstarpējo attiecību sarežģītās peripetijas, ar kurām galā vēl joprojām nav tikuši pat viņi paši. Tomēr cīņa ar noziedzniekiem un dažādu nelāgu situāciju atrisināšana ir galvenais, ar ko nodarbojas Kormorans Straiks un viņa komanda.

Kad Denmarkstrītas detektīvbirojā ierodas satrauktā, izspūrusī Edija Ledvela un vēlas runāt ar privātdetektīvi Robinu Ellakotu, Robina netiek gudra, kā risināt šo situāciju. Edija ir viena no populārās animācijas filmas “Piķamelnā sirds” autorēm, un viņu ilgstoši vajā kāds noslēpumains tīmekļa lietotājs ar niku “Anomija”. Edija izmisīgi vēlas noskaidrot, kas Anomija ir īstenībā. Robina atsakās, un dažas dienas vairs nedomā par šo starpgadījumu, līdz izlasa šokējošo ziņu, ka Edija ir noslepkavota Haigeitas kapsētā – vietā, kur risinās “Piķamelnās sirds” darbība.

Robina un Kormorans Straiks sāk izmeklēšanu, lai noskaidrotu Anomijas patieso identitāti un atrastu Edijas slepkavu. Visu sarežģī neskaitāmie anonīmu tīmekļa lietotāju grupējumi, biznesa interešu un ģimeņu konflikti, un šīs lietas izmeklēšana liek abiem detektīviem sasprindzināt spēkus līdz pēdējam – turklāt tā apdraud Straiku un Robinu nepieredzētos un briesmīgos veidos...

“Aizraujošs, velnišķīgi smalks detektīvromāns, īsts meistardarbs. Satriecoša lasāmviela, plašs, sazarots, elektrizējošs spriedzes romāns ar klasiska 19. gadsimta “sabiedrības romāna” atvēzienu un amplitūdu, turklāt nostrādāts nevainojami precīzi,” raksta “Irish Independent”.

Visi romāni par Kormoranu Straiku ir adaptēti televīzijas seriālam, ko producē “Brontë Film and Television”.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.