Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Iznākusi burvīga, labestīga pasaka par Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumiem

Redakcija
Redakcija

Apgādā “Zvaigzne ABC” iznākusi brīnišķīga ukraiņu rakstnieces Darjas Žeļeznovas grāmata bērniem “Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi”. Pieci intriģējoši stāsti par sandalīti Kreisiņu un viņas māsiņu Labiņu, kuras iekuļas dažādos piedzīvojumos. Grāmata stāsta arī par īstu draudzību, māca laipnību, pieklājību un drosmi.

Vai mēs varam iedomāties savu dzīvi bez apaviem? Bet vai mūsu sandalēm, kurpēm, kedām un zābakiem ir arī pašiem sava dzīve? Dzīve, kas pilna ar piedzīvojumiem? Un piedzīvojumi, kas palīdz apaviem un to īpašniekiem – bērniem – iepazīt pasauli? Grāmata par sandalīti Kreisiņu, kurai nepaveicās (vai, gluži pretēji, paveicās) tikt pazaudētai, apmaldīties un pēc tam atrast ceļu uz mājām, atklāj mums apavu pasaules noslēpumus – tie ir saistoši, dzīvespriecīgi un sirsnīgi.

Stāstos sastapsimies ne vien ar Kreisiņu, bet uzzināsim, kā šajā laikā jutās Kreisiņas māsa Labiņa, puisēns Artis, un citi…“Reiz dzīvoja sandalīte Kreisiņa un viņas māsiņa Labiņa. Dzīvoja viņas kopā ar puisēnu Arti un viņa ģimeni: mammu, tēti un pasaulē pūkaināko kaķi Kvestiņu. Artis, Kreisiņa un Labiņa bija īsti draugi un visu darīja kopā: pastaigājās, dejoja, šūpojās šūpolēs un, ja gadījās nokrist, arī degunus sasita viņi visi…” – tā sākas šī jaukā pasaka.

“Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumu” autore Darja Žeļeznova ir dzimusi un augusi Ukrainā, Mariupolē. Tieši tur pirms mazliet vairāk nekā 10 gadiem radās pirmais stāsts par sandalīti Kreisiņu. Pārējie stāsti sarakstīti jau Rīgā, lai stāstu cikls varētu piedalīties Austrumukrainas literārajā konkursā “Кальміус” (Кальміус ir upe Doņeckas apgabalā; konkurss dibināts 2016. gadā; par konkursa mērķi izvirzīta Ukrainas kultūras deokupācija). Autorei par prieku un iedvesmu turpmākajam darbam, “Sandalītes Kreisiņas piedzīvojumi” šajā konkursā ieguva 1. vietu nominācijā “Proza bērniem”.

Grāmatas autore ieguvusi izglītību starptautiskās ekonomikas jomā, bet jau vairāk nekā 10 gadus viņas darba pienākumi saistīti ar informācijas tehnoloģijām. Šī ir Darjas Žeļeznovas debija bērnu literatūrā.

Grāmatas ilustrācijas, kas priecē ne tikai bērnus, bet arī viņu vecākus, veidojusi māksliniece Marina Heniņa.
Pieejama arī e-grāmata.

No ukraiņu valodas tulkojusi Oļesja Burkevica.