Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Konkurss noslēdzies. Ielūgumus visai ģimenei LNMM galvenās ēkas apmeklējumam + grāmatu komplektu laimē...

Redakcija
Redakcija

Portāla KultūrasVēstis.lv rīkotais konkurss, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, izdevniecību "Dienas Grāmata" un izdevniecību "AVOTS", ir noslēdzies. Lielisku dāvanu komplektu visai ģimenei – LNMM ielūgumus muzeja apskatei visai ģimenei, Gundegas Repšes vēsturisko romānu "Bogene" un grāmatu bērnu priekam – "Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums" – laimē SIGNE KIVITE.

Balvu fondā:

Ielūgumi uz Latvijas Nacionālo mākslas muzejukrāsu gammas un mākslas ritums cauri gadu simteņiem!
Atjaunotās muzeja telpas gaida ciemos apmeklētājus, lai pavērtu durvis uz vērienīgu mākslas pasauli, kas caurvij vairākus gadu desmitus. Jaunā pastāvīgā ekspozīcija "Latvijas māksla. 19.–20. gadsimts" skatāma vēsturiskās ēkas 2. un 3. stāvā, savukārt divas muzeja atklāšanas izstādes, veltītas izciliem Latvijas māksliniekiem: "Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība" – Lielajā izstāžu zālē jaunajā apakšzemes piebūvē –, un "Boriss Bērziņš (1930–2002). Sudrabs / zelts" – vēsturiskās ēkas 4. stāva izstāžu zālēs.

Ikviens apmeklētājs var baudīt muzeja mājīgo atmosfēru, dodoties pastaigā pa krāšņajām muzeja telpām, kā arī ieraudzīt Rīgu citām acīm, uzkāpjot uz muzeja jumta. Skatītāju ērtībām tiek piedāvātas mūsdienīgas ekspozīciju interpretācijas un izziņas iespējas, bezvadu interneta pieslēgums, atpūtas zonas pastāvīgajās ekspozīcijas un kafejnīca.

Un kāpēc gan muzeja apmeklējumu nepadarīt par iknedēļas tradīciju? Ja vēlaties ar ģimeni vai vienkārši draugu kompāniju pavadīt kādu svētdienu ārpus mājās, LNMM telpas ir brīnišķīgs veids kā sajust jaunradi savā apziņā, tāpat arī LNMM pagalmā esošajā parkā varēsiet gūt uzmundrinājumu, pasēžot uz soliņa, palasot kādu labu grāmatu un izdzīvojot kopējo noskaņu skaistā vidē ar sev mīļiem cilvēkiem.

Tāpēc, piedaloties konkursā, laimīgajam uzvarētājam ir iespēja saņemt ne vien LNMM ielūgumus visai ģimenei, bet arī grāmatas lasītpriekam gan lieliem, gan maziem literatūras cienītājiem.

Gundegas Repšes grāmata “Bogene”skaudrās vēstures liecības un dzīves pamatvērtību atskārsmes
Gundegas Repšes romāns "Bogene", kas nesen kā iznācis Latvijas vēstures romānu sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts" un vēsta par 1940.–1941. gada notikumiem Latvijā. Valērijs Belokoņs, grāmatu sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" mecenāts, par izdevumu teic: "Kad pasaule jūk prātā, patvērumam paliek vien pamatvērtības — ģimene, māja, tauta, dvēsele. Teju sajūtu līmenī nojaušamas analoģijas starp šodienas realitāti un nepilnu gadsimtu senu vēsturi. Zemapziņas brīdinājums mirkli pirms notikuma."

Grāmata "Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums"krāšņas ilustrācijas un nebēdnīgi piedzīvojumi
Grāmata "Mazā Mežgariņa lielais piedzīvojums" ir fantastiska spēlējamā grāmata visai ģimenei, kur katrs lasītājs vai klausītājs pats var izraudzīties, kā ritēs notikumi un kā stāstiņš beigsies.

Mežgariņš Edgariņš ir labestīga un bērnišķi nevainīga meža radība, kam patīk piedzīvojumi, īpaši, ja to laikā var pamieloties gardām ogām un uzdziedāt pašsacerētas dziesmas. Pasakas gaitā mēs satiekam gan pūķu vecomammu, gan skaistu mežgariņu meiteni, gan laumiņas, gan svešzemju mežgaru (kas izrādās gotiņa), gan tiesnesi zirģeli, kā arī susurbumbuli un citus savdabīgus meža iemītniekus.

Par balvu saņemšanu lūdzam sazināties ar portāla KultūrasVēstis.lv redakciju, rakstot uz e-pasta adresi kulturasvestis@epadomi.lv vai zvanot (+371) 286 22 680.

Apsveicam laimīgo uzvarētāju! Lai prieks!



Paldies par sadarbību Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam (lnmm.lv), izdevniecībai "Dienas Grāmata" (www.dgramata.lv) un izdevniecībai "AVOTS" (www.avotsabc.lv).