Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Lācēnam Ričijam Rū jauna grāmata

Redakcija
Redakcija

Pērn nāca klajā Reiniku ģimenes lolojums¬ – muzikālā lācēna Ričija Rū pirmā grāmata un dziesmu albums “Ričijs Rū rīko koncertu”, kas guva galvu reibinošus panākumus un iemantoja tūkstošiem bērnu un viņu vecāku sirdis. Šonedēļ grāmatnīcās nonākusi jauna grāmata par lācēna un viņa draugu piedzīvojumiem “Ričijs Rū un draugi. Mīļi stāstiņi mazākajiem”.

Divpadsmit stāstos par draudzību, drosmi, mīlestību pret dabu un tuvākajiem, autores Līga Rozentāle un Kristīne Spure atklāj kā Ričijs Rū tika pie savas ģitāras, kādu olu uzbūvēja izgudrotājs Kurmis, kādas ķibeles piemeklēja dziedošo Vardi, kā Zaķēns un Ričijs Rū iemācījās dalīties un kā visi draugi gatavojās Ziemassvētkiem. Sirsnīgo ilustrāciju autore ir Guna Miķelsone. Grāmatas datorsalikumu veidoja Monta Arnolde.

Grāmatas māksliniece Guna Miķelsone: “Ilustrējot Ričija Rū pasakas, bija sajūta, it kā varoņi jau dzīvotu savu dzīvi un man tikai jāattēlo notiekošais. Ļoti izbaudīju šo procesu un mēģināju ielikt tik daudz mīļuma un nebēdnības tēlos, cik saņemam no mazajiem lasītājiem. Liels prieks sastrādāties ar radošiem cilvēkiem un kopā veidot ko tik brīnišķīgu priekš pašiem mazākajiem!”

Mīļstāstiņu autore Līga Rozentāle: “Tas ir īpašs brīdis, kad vakarā mazais cilvēks ierāpjas klēpī un kopā ar vecākiem lasa grāmatu. Tāda dziļa un vērtīga kopābūšana. Manuprāt, kopābūšana ir arī šīs grāmatas vadmotīvs. Lācēns Ričijs Rū kopā ar draugiem mežā piedzīvo maziem bērniem labi pazīstamas situācijas – rotaļājas, draudzējas, baidās un rod drosmi, strīdas ar mammu par gulētiešanu, viņam gadās arī aizvainot draugu un lūgt piedošanu. Un skaistās ilustrācijas, kuras pētīt un atklāt arvien jaunas detaļas, grāmatas kopā lasīšanu vērtīs par sirsnīgu vakara nodarbi.”

Pirmā grāmata par lācēnu ilgu laiku gozējās pirktāko un pieprasītāko grāmatu topā, atzīta par 2021.gada labāko grāmatu bērniem (Rīgas Centrālās bibliotēkas dati), bet grāmatu pavadošais dziesmu albums bija nominēts “Zelta mikrofons” balvai, kā arī saņēmis “Zelta diska” statusu Latvijā. Ričija Rū koncertuzvedums apbraukājis visu Latviju un dziesmu videoklipi vietnē YouTube ir skatīti miljoniem reižu.

Ričijs Rū idejas autore Rūta Reinika-Preisa: “Man ir prieks, ka lācēnu Ričiju Rū šī gada laikā ir iemīļojušas tik daudzas ģimenes gan Latvijā, gan ārpus tās. Vecāki un bērni dzīvo līdzi lācēna attīstībai, ļoti gaida jaunumus. Grāmatu lasīšana ir vēl viens veids, kā jēgpilni pavadīt laiku ar saviem bērniem. Man ar dēliņu kopīga grāmatu lasīšana ir neatņemama un ļoti svarīga ikvakara sastāvdaļa. Vēlētos aicināt vecākus piedāvāt bērniem grāmatas lasīt kopā, pētīt ilustrācijas un pārrunāt izlasīto. Ričija Rū pasaku grāmata būs lielisks materiāls arī lielākiem bērniem, kas paši sākuši apgūt lasītprasmi.”

Pasakas Laura Reinika stāstījumā varat skatīties izklaides platformā Tet+
Klausīties vai lejupielādēt dziesmas: https://orcd.co/ricijsrurikokoncertu
meklē un pasūti Ričija Rū gramatas un mūzikas albumu MICREC