Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Aizraujošs romāns par rokenrolu, seksu un deviņdesmitajiem: Mārtiņa Volfa “Banda”

Redakcija
Redakcija

Latviešu literatūrā ienāk jauns vārds – Mārtiņš Volfs ar spilgtu debijas romānu “Banda”. Krāsaini un dzīvespriecīgi tajā atainota kādas izdomātas latviešu rokgrupas ikdiena un krīze, kā notikumu fonu izmantojot dzīvi Latvijā deviņdesmitajos. “Tas bija lielisks laiks,” apgalvo autors, un lasot ir viņam jāpiekrīt! “Banda” noteikti atradīs interesentus ne tikai to vidū, kuri ir piedzīvojuši deviņdesmitos gadus, bet arī visās citās paaudzēs, jo… kurš gan nezina “The Beatles”?

Pēc Literārās akadēmijas pabeigšanas 2018. gadā Mārtiņš Volfs nonāca līdz romānam “Banda”, kurā aprakstīja iedomātas rokgrupas gaitas. Kā grāmatas atvēršanā sacīja autors, viņam visu mūžu ir gribējies, lai “The Beatles” stāsts beigtos laimīgi, tāpēc savā romānā izdomātajai rokgrupai sagādājis gan līdzīgus piedzīvojumus, gan arī citas beigas. Vērīgs lasītājs pamanīs sakritības ar “The Beatles” ne tikai romānā attēlotās rokgrupas “Banda” dalībnieku skaita un vārdu ziņā (Jānis, Pauls, Juris un Ričs), bet arī Jāņa attiecībās ar dēmoniski pievilcīgo Ļenu, viņa bijušā klasesbiedra Pētera sievu.

Viņi visi ir spēcīgas personības, un katram no četrotnes ir savi noslēpumi, cilvēciskas vājības, sapņi un ilgas, kā arī kopējas ambīcijas un kaislība pret mūziku. To viņi nemainītu ne pret ko. Mūziķu dzīve rit savu ierasto gaitu, līdz Jāņa dzīvē ienāk Ļena. Notikumi, pasaules mūzikas parafrāžu pavadīti, sagriežas spēcīgā, lēni ironiskā, Latvijas klimata un sabiedrības apstākļiem neraksturīgā virpuļviesulī, kas citu pēc cita nones jumtu visu “bandītu” rūpīgi būvēto dzīvju namiem, un šo nepielūdzamo vētru ar autora stāstnieka zizli vada viņa – Ļaunuma karaliene…

Mārtiņš Volfs ir rīdzinieks, dzimis 1958. gadā. Visu mūžu strādājis IT jomā, bet rakstīšanai pievērsies deviņdesmitajos gados. Viņu pēc atgriešanās no darba ASV laika starpības dēļ naktīs mocīja bezmiegs, un, lai īsinātu nomoda stundas, Mārtiņš sāka sacerēt stāstus.

2008. gada 13. decembrī publicēts Mārtiņa Volfa pirmais bloga ieraksts – atmiņas par mūzikas lomu dzīvē. Kopš tā laika viņš ir neskaitāmu tekstu autors un tos turpina rakstīt vēl tagad. Mārtiņš Volfs raksta par visdažādākajām tēmām – atmiņas par skolas gaitām, dienestu PSRS Bruņotajos spēkos, ceļojumu aprakstus un daudz ko citu.
Vāka dizaina autors – Aivars Plotka.

Pieejama arī e-grāmata.