Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


“Pēdējais klients” – izcils latviešu detektīvs

Redakcija
Redakcija

Iznācis izcils romāns – Gunta Tālera “Pēdējais klients”, darbs, ar kuru autors kļuva par Zvaigznes detektīvromānu konkursa laureātu. Brīnišķīga grāmata, kurā līdzsvaroti savijas vairākas detektīvlīnijas, novedot pie loģiska, bet negaidīta atrisinājuma. Mūsdienīgi, profesionāli un smalki uzrakstīts romāns, kurš neapšaubāmi var sacensties ar labākajiem un populārākajiem pasaules kriminālliteratūras darbiem!

Ar grāmatu “Pēdējais klients” latviešu literatūrā uz palikšanu ienāk jauns rakstnieks un privātdetektīvu uzņēmums NEIB – Nelsona Eglīša izmeklēšanas birojs vai (neoficiāli) Netradicionālās izmeklēšanas birojs. Tas specializējas pazudušu personu meklēšanā, taču izrādās, ka privātdetektīvi spēj ne tikai atrast pazudušus cilvēkus, bet arī veikli atrisināt citas kriminālās mīklas, kuras uzrodas līdztekus pazudušo meklēšanai. Lielas un mazas blēdības, dokumentu viltošana un ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana ir tīrais sīkums, izskatās, ka nāksies izmeklēt arī slepkavību… nē, vairākas! Bet sākums ir rāms: pie NEIB vēršas kāda biznesa lēdija, Marta Reigate. Pirms vairākām nedēļām pazudis viņas vīrs Kārlis, un viņa ir pārliecināta, ka policija pārāk necenšas pazudušo meklēt. Uzsākot meklējumus, detektīvi ātri saprot, ka šajā lietā pēdas ved uz vairākām pusēm… un dažas no tām noved pie arvien jauniem jautājumiem. No narkotiku pārdozēšanas miris neveiksmīgs autozaglis, nezināms vērotājs naktīs klīst ap vientuļas atraitnes namu, mācītājs darbojas arī nekustamo īpašumu biznesā, bet kopā ar mūsu detektīviem un policiju Reigates lietā iesaistās arī privāts apsargs… Vai tas palīdzēs?
Kas ir noslēpumainais slepkava, kurš gan apveltīts ar mežonīgu, pat mistisku fizisku spēku, gan apguvis tādas īpašas metodes, kas viņa upuriem neatstāj cerības uz izdzīvošanu?

Guntis Tālers (īstajā vārdā Guntis Zariņš, 1968) ir tukumnieks, kas daudz ceļojis, studējis tieslietas, vides zinātni, grāmatvedību, astroloģiju. Arī darba pieredze ne mazāk daudzveidīga, tostarp vairāki gadi aizvadīti, strādājot par korespondentu dzimtās pilsētas laikrakstā “Neatkarīgās Tukuma Ziņas”, kur noslīpētas rakstīšanas prasmes.
Kaut sapni redzēt savus romānus bibliotēku plauktos lolojis jau kopš jaunības, tomēr līdz pat 2019. gadam profesionālā līmenī literārajam darbam nav pievērsies. Bet tad nāca pagrieziena punkts – iestāšanās Literārās akadēmijas prozas meistardarbnīcā un uzvara apgāda “Zvaigzne ABC” detektīvromānu konkursā.

Pieejama arī e-grāmata.