Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Aizvadīta devītās "Lasīšanas stafetes" apbalvošanas ceremonija

Redakcija
Redakcija

Jau deviņus gadus (pa starpām vienu kovidlaikā izlaižot) “Apgāds Zvaigzne ABC” skolēniem rīko vasaras “Lasīšanas stafeti”. Tajā piedaloties, bērniem jālasa jaunākās grāmatas, jāpilda ar lasīšanu saistīti uzdevumi un jāsacenšas par balvām.

Ja pirmajā “Lasīšanas stafetē” piedalījās apmēram 30 bērni, tagad čaklo dalībnieku skaits sniedzas simtos. Šogad kopā ar bērniem, kuri sacentās trijās vecuma grupās, “Lasīšanas stafetē” piedalījās arī vecāki, skolotāji un bibliotekāri, kopā pavisam – 450 dalībnieki. Visvairāk dalībnieku un attiecīgi, vissīvākā konkurence bija vidējā vecuma grupā – 8-11 gadi. Pavisam kopā tika izlasītas 1426 grāmatas un iesniegti 3454 uzdevumi par tām.

Saulainā 6. augusta dienvidū kinoteātrī Forum Cinemas pulcējās bērni, vecāki, autori, skolotāji un bibliotekāri no visas Latvijas, lai piedalītos “Lasīšanas stafetes” noslēguma pasākumā, kuru vadīja atraktīvais iluzionists Toms Felkers.
Noslēguma pasākumā tika apbalvoti labākie dalībnieki, kuri saņēma naudas balvas, dāvanu kartes no Forum Cinemas un Rīgas ZOO un grāmatas.

Pasākumā sveicām un godinājām arī bibliotēku pārstāvjus, kuri bija saņēmuši visvairāk balsu no Lasīšanas stafetes dalībniekiem.

Konkursa noslēgumā apkopojām datus, kuras ir bijušas populārākās, t.i., lasītākās grāmatas dalībnieku vidū. Populārākās latviešu autoru grāmatas bija Lauras Vinogradovas “Vārnas”, Agneses Vanagas “Plastmasas huligāni”, Baibas Zīles “Lilī un burvju kaķis Bubass” un Rutas Svažas “Muris Zoodārzā”, bet no tulkotajām visvairāk patikušas bija lietuviešu rakstnieces Gajas Gunas Ekles “Brālis, kas nebija vajadzīgs”, Nīla Geimena un Rasela P. Kreiga grafiskais romāns “Koralīna”, Rūtas Šepetis un Endrū Donkina grafiskais romāns “Starp pelēkiem toņiem” un Bobija Pīrsa “Viljams Ventons un lurīdija zaglis”.
Pēc apbalvošanas ceremonijas dalībnieki pulcējās uz kopīgu foto un skatījās animācijas filmu “Pūķa sargātāja”.

Šogad konkurss “Lasīšanas stafete” norisinās sabiedrības iesaistes kustības “Restarts lasīšanai” ietvaros un sadarbībā ar Forum Cinemas un Rīgas ZOO.