Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Pasaulslavenais romāns “Ķīmijas stundas” iznācis arī latviešu valodā

Redakcija
Redakcija

Viens no vecākajiem grāmatu apgādiem ASV, “Doubleday”, 2022. gada aprīlī izdeva debitantes Bonijas Gārmesas romānu “Ķīmijas stundas”, grāmatu, kura burtiski dažu dienu laikā lidot uzlidoja visvairāk pirkto grāmatu topa virsotnē un palika tur gozējamies mēnešiem ilgi. Tagad “Ķīmijas stundas” iznākušas arī latviešu valodā!
“The New York Times” bestsellers Nr1, “Gada grāmata” vairāku ietekmīgu mediju balsojumā (The New York Times, Washington Post, Oprah Daily, Entertainment Weekly, Newsweek), Goodreads Choice balvas ieguvēja… tā var turpināt ilgi.

“Ķīmijas stundas” ir grāmata, kura saviļņojusi miljoniem lasītāju visā pasaulē. Tulkota vairāk nekā 40 valodās, pabijusi daudzu valstu (ASV, Lielbritānijas, Kanādas un citu) visvairāk pirkto grāmatu TOP augšgalā, raisījusi diskusijas un viedokļus. Bonija Gārmesa atzīstas, ka vēl joprojām ik dienas saņem vēstules no lasītājiem visās pasaules malās, googlē atrodami tādi bieži uzdoti jautājumi, kā: “vai Elizabete Zota ir reāla persona?”, “vai romāna “Ķīmijas stundas” pamatā ir patiess stāsts?”
Lai gan rakstnieces fantāzijas auglis, romāns uzrunājis miljoniem cilvēku visā pasaulē, rādot sarežģīto un nebūt ne gludo ceļu, kāds ejams sievietei zinātnē (tikpat labi tas varētu būt romāns par sievieti biznesā vai jebkurā citā “vīriešu” sfērā). Robežojoties ar maģisko reālismu, “Ķīmijas stundas” aizved lasītāju uz ASV pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados.

Elizabete Zota ir apņēmības pilna kļūt par zinātnieci, taču skarbajā patriarhālajā pasaulē tas nav vienkārši. Un pat tad, kad Elizabetei nejauši izdodas nokļūt teju pašā veiksmīgāko un ietekmīgāko zinātnieku piramīdas virsotnē, kritiens lejup ir neizbēgams. Un tā vienudien Elizabete kļūst par TV raidījuma “Vakariņas sešos” vadītāju. Lai gan Elizabete pārkāpj itin visus rakstītos un nerakstītos likumus, šis mājsaimnieču raidījums kļūst arvien populārāks. Taču arī tad Elizabete turpina būt viņa pati un runāt tieši to, ko domā. “Bet kāpēc izteikt savas domas ir retums?” jautā Elizabetes mazā meitiņa. “Tāpēc, ka tas nepaliek bez sekām,” Herieta atbild. “Milzīgām sekām,” Valters piekrīt. Iepazīstiet bezkompromisa brīvdomātāju Elizabeti Zotu!

Bonija Gārmesa strādājusi par radošo direktori tehnoloģiju, medicīnas un izglītības nozarē. Viņa nodarbojas ar airēšanu un peldēšanu atklātos ūdeņos, un ir divu brīnumjauku meitu māte.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule.