Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Runcis Alberts aicina uz Bērnu rītu muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Redakcija
Redakcija

Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” 2023. gada 19. februārī plkst. 11.00 notiks ikmēneša sarīkojums ģimenēm ar bērniem “Ciemos pie Runča Alberta un “Rīgas kaķiem””. Tajā bērni apskatīs izstādi “Rīgas kaķi”, radoši darbosies, kā arī nofotografēsies jūgendstila fotosalonā kopā ar Runci Albertu.

Februāra trešajā svētdienā Runcis Alberts aicina bērnus paciemoties muzejā un apskatīt izstādi "Rīgas kaķi", kurā redzami mākslinieces Anitas Paegles zīmētie kaķi. Daudzi no tiem kļuvuši iemīļoti grāmatu varoņi un par viņu piedzīvojumiem vēsta Māras Cielēnas un Ineses Zanderes bērnu grāmatās. Bērni kopā ar Runci Albertu un muzeja projekta vadītāju Ivetu Sproģi uzzinās par kaķiem grāmatu ilustrācijās, pastmarkās un pat Latvijas Bankas izdotajās piemiņas monētās. Pasākuma dalībnieki kopīgi lasīs arī labi pazīstamus dzejoļus un pasakas no 20. gs. sākuma bērnu literatūras. Bērnu rīta dalībnieki varēs iepazīties arī ar kaķiem Rīgas jūgendstila arhitektūrā un tos uzzīmēt. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja dalību šajā notikumā iemūžināt jautrā fotogrāfijā, nofotografējoties jūgendstila fotosalonā kopā ar Runci Albertu.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 5 līdz 8 gadiem. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, Facebook lapā @RigaArtNouveau vai pa tālruņa numuru 67181465.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana, kas var tik izmantota publicitātes vajadzībām. Nodarbības ilgums 90 min. Dalības maksa 5,00 EUR.