Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:355, Did:0, useCase: 3


Paša šūta josta

Josta ir brīnišķīgs aksesuārs, kas atsvaidzina tavu tērpu un padara to interesantāku. Veikalā jostas nemaksā lēti, taču uzšūt to patiesībā ir ļoti vienkārši. Pamēģini un tu sapratīsi, ka vari papildināt savu garderobi bez īpašām izmaksām ar daudz un dažādām jostām. Šai jostai varētu likt nosaukumu "Bēgošā ķirzaka".

Jostai nepieciešamie materiāli:

- nedaudz auduma, no kura vēlaties sev jostu,
- flizelīna starplika (tā nepieciešama, lai josta būtu stingra),
- jostas sprādze,
- piemērotas krāsas diegs.

Jostas rotājumam (ķirzakai) nepieciešamie materiāli:

- nedaudz zaļa un balta filca,
- zeltītas, zaļas un melnas pērlītes,
- sintepons pildījumam,
- zaļš diegs.



Darba gaita:

1. No auduma piegriež taisnstūri. Tā garums atbilst izvēlētajam jostas garumam un vēl papildus 6-8 cm (rezervei). Lai zinātu taisnstūra platumu, izmēra sprādzes platumu un to dubulto. Vēl auduma taisnstūrim visapkārt pievieno 1,5-2 cm.

2. Pie auduma taisnstūra kreisās puses ar gludekli pietvaicē starpliku.

3. Auduma taisnstūri saloka gareniski uz pusēm (ar starpliku virspusē) un nošuj apmēram 1 cm attālumā no griezuma malas. Vienu taisnstūra galu nošuj slīpi. Otrā galā atstāj atveri, lai varētu jostu izvērst uz labo pusi. Nogriež liekos stūrus.

4. Izvērš uz labo pusi un nogludina. 0,3- 0,4 cm attālumā no malas visapkārt ar šujmašīnu nošuj vīli. Ar šo vīli tiek aizšūta arī atvere.

5. Pie jostas piešuj sprādzi.

6. Uz papīra uzzīmē ķirzakas piegrieztni. Izgriež.

7. Piegrieztni uzliek uz zaļā filca un ap to apvelk kontūru. Piegriež divas detaļas.

8. Ar cilpu dūrienu sašuj kopā abas ķirzakas detaļas. Iepilda sinteponu.



9. Katrai ķirzakas kājai piešuj 5 pērlīšu pirkstiņus. Ķirzakas mugurai pa vidu uzšuj zeltītu pērlīšu virkni. Piešuj baltas filca actiņas ar melnām pērlītēm vidū.

10. Ķirzaku ar dažiem dūrieniem piestiprina pie jostas vai sprādzes.

Ja gribi iemācīties darināt dažādas jostas, vari nopirkt izdevniecības Zvaigzne ABC grāmatiņu "Jostas".