Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:355, Did:0, useCase: 3


Tamborēts zilonītis

Jauks tamborēts zilonītis noderēs gan pašu mazulim, gan dāvināšanai.

Zilonīti sāk tamborēt no muguras augšdaļas. Uztamborē pīnīti no 12 cilpiņām; tamborējot apkārt, veido ovālu muguriņu no 8 kārtām. Tad no vienas muguras augšdaļas malas sāk tamborēt zilonītim sānu, tamborējot turp un atpakaļ (kopā 12 kārtas). Tāpat notamborē otru sānu. Tagad jāsavieno sāni, ietamborējot tādu kā kvadrātveida ķīli starp abiem sāniem gan priekšā, gan aizmugurē. Pēdējais paliek vēderiņš. To tamborē taisnstūra formas, savienojot abu sānu, priekšpuses un mugurpuses apakšējās malas kopā.

Galvu tamborēt sāk no pakauša daļas, sākot ar vienu cilpiņu un veidojot apli. Kad tiek galviņai līdz pusei, sāk samazināt cilpiņu skaitu, katrā kārtā izlaižot katru otro cilpiņu. Galvai pietamborē snuķi, kas veidojas no 6 cilpiņām tamborētām pa apli.

Kājas tamborē no 12 cilpiņām uz apli, savienojot kopā, 6 kārtas. Tad trīs kārtas tamborē, pieaudzējot katrā otrajā cilpiņā pa vienai cilpiņai, un nākamajās trīs kārtās norauc, katru otro cilpiņu izlaižot.

Rumpi, galviņu un kājas piepilda ar vati. Visas detaļas sašuj kopā. Pietamborē ausis, sākot no galvas puses ar 14 cilpiņām. Tamborējot turp un atpakaļ, katrā kārtā malās samazina pa vienai cilpiņai.

Astītei izveido 10 cilpiņu pīnīti un tamborē divas kārtas.

Kā pēdējās ar diegu uzšuj actiņas un zem snuķa mutīti.

Ieskaties! Skaistas un interesantas idejas aizraujošiem rokdarbiem!

Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā "Tamborēšanas rokasgrāmata. Idejas, paraugi un tamborēšanas paņēmieni"sniegti profesionāli padomi tamborējumu apdares veidošanai un paskaidrojumi, kā soli pa solim tamborēt pēc raksta, pievienot maliņas un rotājumus, veidot tekstūru, izvēlēties aizdari, izšūt tamborējumus.

Izdevumā iekļauti gatavo darbu paraugi apģērbiem, aksesuāriem, interjera priekšmetiem ar detalizētiem aprakstiem un sava individuālā stila pielāgošanas ieteikumiem.

Autore piedāvā vairāk nekā 40 apmalojumu paraugus, ziedus, bārkstis un rotājumus.

Autors: Vaira Vilkāja