Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:368, Did:0, useCase: 3


Leģendārie “Joy”, “Bad Boys Blue” un “C.C.Catch” jeb mūzika, kas izturējusi laika pārbaudījumu

Leģendārie “Joy”, “Bad Boys Blue” un “C.C.Catch” jeb mūzika, kas izturējusi laika pārbaudījumu
Attēlā: grupas "Joy" uztāšanās Arēnā Rīga

8.novembra svētdienas vakarā “Arēnā Rīga” pulcējās vairāki tūkstoši skatītāju un klausītāju, lai visi kopā baudītu vienreizēju koncertu- diskotēku "Disco 80’s". Šoreiz uz skatuves kāpa tādas mūzikas leģendas kā "Joy", "Bad Boys Blue" un "C.C. Catch". Katru no viņiem varam nodēvēt par estrādes zvaigzni, kas nebeidz mirdzēt jau teju trešdaļu gadsimta. Un lai arī pēdējo gadu laikā nomainījies ne mazums mūzikas stilu un virzienu, dzimušas un arī norietējušas jaunas mūzikas zvaigznes, 80-to gadu mūzikas hīti un to izpildītāji joprojām atrodas popularitātes virsotnē un priecē klausītājus ar nepārspējamiem balss tembriem, neaizmirstamu mūziku, neizsmeļamu dzīves enerģiju un patiesu mīlestību pre saviem klausītājiem. Tā arī svētdien piedzīvotais un izjustais vēl ilgi paliks klausītāju atmiņā un sirdīs. Par to gan jāpateicas ne tikai mūziķiem, bet arī koncerta organizatoriem, kas bija parūpējušies par atbilstošu atmosfēru, perfekto skanējumu un kvalitatīviem vizuālajiem efektiem.

Kā pirmie uz skatuves kāpa austriešu grupa "Joy", kas savu darbību uzsāka tālajā 1984.gadā, kad kopā sanāca trīs puiši: Fredijs Džaklišs, Manfreds Temmels un Endijs Šveicers. Viņu pirmais singls "Lost In Hong Kong" sevišķu popularitāti neguva, taču otrais- ar nosaukumu "Touch By Touch", uzreiz iekļuva 20 populārāko dziesmu sarakstā un padarīja grupu atpazīstamu. Protams, ka bez šīs dziesmas neizpalika arī 8.novembra koncerts.
Grupas uzstāšanās raisīja neviltotas ovācijas un aplausus. Izrādījās, ka sanākušie koncerta apmeklētāji praktiski no galvas zina visas "Joy" dziesmas, bet sevišķu atzinību izpelnījās visiem zināmais singls "Japanese girl", kurš šajā koncertā ieguva jaunu interpretāciju- "Latvian girl".

Arī leģendārā grupa "Bad Boys Blue", kas koncertā uzstājās kā otrie, dzimusi 1984.gadā Vācijā, kad savu laimi mūzikas lauciņā nolēma izmēģināt Endrjū Fredijs Tomass, Trevors Olivers Teilors un Džons Edvards Maklernejs. Arī viņiem, tieši tāpat kā grupai "Joy" ar pirmo ierakstu 'L.O.V.E. In My Car" neizdevās sasniegt kāroto popularitāti, taču otrais singls "You're A Woman" izraisīja īstu furoru vairākās Eiropas valstīs, acumirklī nokļūstot populārāko dziesmu desmitniekā.
Kopš tā laika "Bad Boys Blue" iekarojuši miljoniem klausītāju sirdis un, kaut arī grupas sastāvs laika gaitā nedaudz mainījies, klausītāju mīlestība ir palikusi nemainīga, ko pierādīja arī 8.novembra koncertā dzirdamās ovācijas un "Bravo" saucieni.

Koncerta noslēgumā klausītājus priecēja visu laiku mīlētākā Euro Disco karaliene "C.C. Catch",kuras pirmais singls I Can Lose My Heart Tonight ar paša Dītera Bolena vēlīgu atbalstu nonāca pie klausītājiem 1985.gada vasarā un uzreiz guva ievērojamu atzinību, vairākās valstīs ieņemot augstas vietas populārāko hītu sarakstos. Tikpat populāri bija arī nākamie singli: "Cause you are young", "Strangers by night", "Jump in my car", "Heaven and hell" u.c. Daudzi no tiem izskanēja arī 8.novembra koncertā, kura laikā klausītājus pārsteidza ne tikai C.C. Catch dzietājas talants, bet arī neviltotā vienkāršība un sirsnība, kas, nebeidzamajiem skatītāju aplausiem skanot, lika viņai arī pēc koncerta beigām atgriezties uz skatuves vēl un vēl....

Izskanot pēdējām dziesmām, māksliniece apsolīja atgriezties Latvijā arī nākamajā gadā. Savukārt pēc koncerta atvēlēja laiku, lai parunātos un nofotografētos ar kvēlākajiem faniem, atstājot arī savu autogrāfu visiem, kas to vēlējās.

"Disco 80’s" ir pierādījums tam, ka kvalitatīva, melodiska mūzika var dzīvot cauri laikiem. Tā nepazūd un nenoveco, neskatoties uz to, ka pasaule mainās. Tā paliek ne tikai to cilvēku sirdīs, kam 80-tie bija jaunības laiks, bet iekaro aizvien jaunas sirdis. Un tikai tāpēc, ka tie ir mūziķi un komponisti, kas rakstāmi ar lielo burtu. jo viņi nedziedāja pie fonogrammām un netika radīti mākslīgi, dažādu šovu un "fabriku' ceļā. Viņi kļuva populāri tāpēc, ka bija pa īstam talantīgi. Un tādi būs vienmēr!